Søg Alle årgange Facebook BUPL.dk
År: 2013 Nr.: 02
Kommuner fyrer stadig pædagoger
I 2012 blev lidt færre pædagoger fyret end de to foregående år. Det kunne heller ikke blive værre, mener Henning Pedersen, der opfordrer kommunerne til at tage seriøst, at regeringen har bevilget penge til 1.500 ekstra medarbejdere.
Af: Mikkel Kamp
Kommunerne fortsætter med at fyre pæda­goger i stor stil. Sidste år mistede 662 pædagoger deres arbejde, fordi stillingerne blev nedlagt. 295 fik skåret i deres arbejdstid. Det viser en gennemgang af afskedigelsessager, som BUPL har foretaget.
Tallet er lavere end de to foregående år, hvor der i alt blev nedlagt 1.900 stillinger. BUPL’s formand, Henning Pedersen, er dog langt fra begejstret for det lille fald i antallet af nedskæringer.
»Statistikken viser, at nedskæringerne fortsætter. At der bliver nedlagt lidt færre stillinger end året før, er udtryk for, at det ikke kunne blive værre. Der er fjernet tusindvis af stillinger de seneste år,« siger han.

Burde være omvendt. De mange stillinger nedlægges på et tidspunkt, hvor udviklingen burde være omvendt. Regeringen har afsat penge på finansloven til 1.500 ekstra pædagogstillinger i år, men i virkelighedens verden forsvinder pædagogstillinger.
»Regeringen har bevilget 500 millioner kroner, men kommunerne bruger kun halvdelen af dem til formålet i år. Nu håber vi, at kommunerne vil tage det alvorligt, når de lægger budget for 2014. Kommuner, der ikke har brugt pengene på flere pædagoger, må se at få det gjort,« siger Henning Pedersen.

Kommunerne enige. Jane Findahl, der er formand for Kommunernes Landsforenings Børne- og Kulturudvalg er enig med BUPL.
»KL opfordrede kommunerne til at bruge pengene på pædagogiske medarbejdere i 2013. Det samme gør vi i 2014,« siger hun.