Søg Alle årgange Facebook BUPL.dk
År: 2011 Nr.: 18
Fortællinger: Fagfolk og pædagoger skriver løs
Vidste du, at der på bupl.dk også findes en side, hvor pædagogerne og eksperterne selv kan skrive deres helt egne artikler?
Af: Lene Søborg
Dem finder du på bupl.dk, hvis du går ind på Børn&Unge og ser til venstre i menuen. Her finder du en overskrift, som hedder 'Slip fortællingen løs'. Bag denne diskrete dør findes en guldgrube af historier om en masse forskellige emner, skrevet på vidt forskellige måder - nogle med egne fotos, andre helt uden.
Her er de fem seneste overskrifter og emner fra dette mangfoldige univers på nettet:
De følsomme børn: Om særligt sensitive børn, som har diagnosen HSP.
Er det kuvøser eller rugekasser vi har brug for? Artiklen sætter fokus på, hvad der er brug for i arbejdet med at inkludere elever med autismespektrum diagnose.
En dag i Kirsebærhuset: Reportage fra en specialbørnehave for børn med diagnoser inden for autismespektret.
Alle rører sig i SFO'en: Efter certificeringen som idræts-SFO hos DGI Midtjylland har Ørum Skole kun haft positive erfaringer med også at få aktiveret de lidt 'tunge' børn.
Cirkus Dalumgård - at blive inkluderet og være særlig: Inklusion er forudsætningen for læring. Det er afsættet for arbejdet i Børnehuset Dalumgård, hvor pædagogerne arbejder bevidst med, at alle børn indgår i fællesskaber.
Betonpaladset: En hudløst ærlig musikvideo om de lyse sider ved at vokse op i et hærdet kvarter. Se videoen, og mød de unge fra Klubben Rosenhøj i Aarhus.
Har du selv en historie, du vil dele med andre, så send historien, gerne vedhæftet som for eksempel et worddokument, samt eventuelle billed-, lyd-, og/eller multimediefiler til fortaelling@bupl.dk.
Indsendte historier og artikler skal have en navngivet eller tydeligt afsender.
Hvis du sender billed- eller videofiler med børn, skal du have forældrenes tilladelse til, at billederne bliver offentliggjort.