Søg Alle årgange Facebook BUPL.dk
År: 2013 Nr.: 02
Flere pædagoger mister dagpenge
500 pædagoger er i fare for at miste retten til dagpenge. Regeringen har fordoblet sit skøn for, hvor mange der mister dagpenge. Den nuværende aftale er ikke nok, mener BUPL.
Af: Steffen Hagemann
500 medlemmer af BUPL’s A-kasse risikerer at miste dagpengeretten i løbet af 2013, viser en opgørelse fra a-kassen. I alt har 764 medlemmer fået en advarsel i forbindelse med akutpakken om, at deres dagpengeret udløber i løbet af 2013. Af dem er 30 procent allerede nu ude af dagpenge­systemet, måske fordi de har fået arbejde, er gået på kontanthjælp, efterløn eller andet. Tilbage står 500 medlemmer af a-kassen, som snart mister deres dagpenge.
BUPL følger situationen tæt for de medlemmer, der er truet, understreger formand for BUPL’s A-kasse Lasse Bjerg Jørgensen.
»Vi arbejder på at få dem i job. Der er en del akutjob, der er slået op til pædagoger, og så må vi håbe, at det er de pædagoger, der står til at ryge ud, der får dem,« siger han.
Om det lykkes at få nogle arbejdsløse i akutjob, kan første gang ses i slutningen af januar, når dagpengekortene bliver afleveret.

Fejlskøn. Finansministeriet har i sidste uge offentliggjort tal, der viser, at stramningen af dagpengeregler kommer til at ramme langt flere, end regeringen først har antaget. Nu anslår regeringen, at 17.000-23.000 vil opbruge retten til dagpenge i løbet af det første halve år af 2013. I efteråret, da regeringen lavede akutpakken, der skulle hjælpe de udfaldstruede (personer, der står til at falde ud af dagpengesystemet) ind på arbejdsmarkedet, regnede man med, at de strammere regler ville ramme 7.000-12.000 personer.
Fejlskønnet hænger sammen med, at færre ledige har forladt dagpengesystemet i efteråret sammenlignet med tidligere, skriver Finansministeriet.

Akutpakke ikke nok. Med så mange mennesker, der er i fare for at miste deres forsørgelsesgrundlag, er regeringens nuværende politik med en akutpakke ikke nok, mener Lasse Bjerg Jørgensen.
»De nye tal viser, at regeringen igen må i arbejdstøjet. Den løsning, de fandt sidst, var ikke en varig løsning, der løste problemerne, som finansministeren ellers sagde. Der skal helt andre ting på bordet, for at det her ikke skal udvikle sig til et af Danmarks største sociale problemer i mange år,« siger Lasse Bjerg Jørgensen.