Søg Alle årgange Facebook BUPL.dk
År: 2012 Nr.: 05
Mød BUPL på Facebook
Af: Vibeke Bye Jensen
BUPL er kommet på Facebook og håber på, at det interaktive medie kan engagere medlemmerne i BUPL’s arbejde. Her kan medlemmerne nemt og hurtigt komme i dialog med fagforeningen, og BUPL kan fortælle medlemmerne, hvad man mener om aktuelle emner.
Christian Sophus Ehlers er redaktør af siden. Han ser frem til at få medlemmernes mening om stort og småt.
»Før kunne medlemmerne få BUPL’s mening om forskellige emner på bupl.dk, men nu kan kommunikationen gå begge veje. For på Facebook kan medlemmerne nemt finde ud af, hvad BUPL mener, og de kan selv fortælle deres holdning til emnerne. Vi satser på, at det er her, vi kan få den hurtige kommunikation med medlemmerne og de finurlige kommentarer og skæve vinkler på tingene,« siger han.
Udgangspunktet for kommentarer og meninger vil altid være aktuelle debatter eller emner. Og brugerne af Facebook-siden vil kunne ’dele’ deres synspunkter eller bare ’synes godt om’ både det alvorlige og det sjove.

Debatten er i gang. Allerede i de første dage af facebook.com/bupl.dk var der mange spændende emner at tage stilling til. For
eksempel:
’Forskere vil udvikle en test, så man bedre kan opdage misbrug af små børn. En test kan være fint, men man skal være skeptisk over for dem, og de kan aldrig stå alene. Sats i stedet på pædagogerne. De har uddannelsen til at opdage misbrug, mener Birgitte Conradsen, næstformand i BUPL.
Hvad mener du? Vil en dukkehustest hjælpe med at afsløre misbrug af børn, eller skal der noget andet til?’
Eller:
’»Nu bør vi tage en landsdækkende sparring med hensyn til reglerne på børneområdet,« siger børne- og undervisningsminister
Christine Antorini (S).
Er der regler på din institution, som man med fordel kan afskaffe?’
Eller:
’Den internationalt anerkendte professor i pædagogik Peter Moss advarer mod at ’skolificere’ danske børnehavebørn.
Oplever du, at børnehaven bliver mere og mere skolificeret? Og er det overhovedet et problem?’
Når du læser dette, er der sikkert allerede kommet mange flere emner at ’like’ eller mene noget om. Prøv selv.

Vi møder flere medlemmer. Andre fagforbund har været på Facebook meget længere end BUPL og har allerede gjort sig værdifulde erfaringer med, hvilke muligheder mediet giver for kontakt med medlemmerne.
Susanne Fasting er chef for Fagligt Fælles Forbund – 3F's medlemskommunikation, og hun mener, at Facebook er et godt sted at være for en fagforening. 3F har været på Facebook på den måde, man er nu, i halvandet år. Det har betydet, at mange medlemmer er blevet engageret i debatter og i, hvad deres fagforening beskæftiger sig med, som de måske ikke lige havde tænkt over.
»På vores hjemmeside skal medlemmerne vælge os aktivt til, men på Facebook er det jo sådan, at er man fan af os, eller er en af deres venner fan af os, så bliver det, vi skriver på siden, helt automatisk lagt ind i deres nyhedsstrøm. Derfor har vi lige pludselig medlemmerne engageret i en masse debatter, som de måske ikke ellers ville have deltaget i offentligt,« siger hun.
På 3F’s Facebook-side lægges der aktuelle debatemner ud hver eneste dag ud fra det kriterium, at det skal handle om medlemmernes arbejdsliv.
»Alle vores medlemmer er jo ikke på Facebook, men vi ved, at en meget stor andel af den danske befolkning er, så chancen for at møde en 3F’er der – eller en pædagog – er stor. Og så er der også gode muligheder for, at vi på Facebook kan møde nogle af de medlemmer, som vi ikke møder andre steder, og på den måde vil de også lære 3F at kende,« siger Susanne Fasting.