Søg Alle årgange Facebook BUPL.dk
År: 2009 Nr.: 03
Mere tid til børnene
Elsebeth Rasmussen har 30 års erfaring fra kommunale institutioner. Nu arbejder hun i Børnehuset Møgelkær, og det er hun glad for.
Af: Kurt Balle
Mange ansatte i private institutioner mener i bund og grund, at det er en kommunal opgave at drive institutioner. Men de er kørt trætte i det kommunale system, hvor ressourcer konstant beskæres samtidig med, at opgaverne er blevet flere. Én af dem er pædagog Elsebeth Rasmussen, der på mange måder er 'af den gamle skole'. For eksempel kunne hun aldrig drømme om at melde sig ud af BUPL.
"Jeg har arbejdet 30 år i det kommunale system, så jeg har virkelig oplevet, hvordan forholdene har ændret sig. Til sidst syntes jeg ikke, at jeg kunne leve med at få mindre og mindre tid og overskud til det, jeg er uddannet til: arbejdet med børnene. Der kommer nye opgaver til, der skal lægges læreplaner, og jeg ved ikke hvad," siger hun.
"Nu arbejder jeg i en privat institution, og det betyder blandt andet, at jeg ikke har samme indblik i økonomien, som da jeg arbejdede i det offentlige. Det er jo en privat virksomhed. Til gengæld er der ikke det samme pres, som jeg oplevede før. Jeg er på Lilla Stue med de ældste børn, og her er vi tre voksne på fuld tid og en fleksjobber til 24 børn. Og vigtigst: Der bliver ikke hele tiden trukket nogen væk fra stuen, så man pludselig er alene med børnene," siger Elsebeth Rasmussen.