Søg Alle årgange Facebook BUPL.dk
År: 2018 Nr.: 09 Børn&Unge som e-paper
Mangel på indflydelse og kvalitet giver stress
Af: Mikkel Prytz
Det skaber stress, når man ikke har indflydelse på arbejdet, ikke er tilfreds med kvaliteten og ikke kan se meningen i sine opgaver. Det viser en undersøgelse fra hovedorganisationen FTF, som BUPL er medlem af.
Et stort antal FTF’ere, heriblandt 1.069 pædagoger, har svaret på en række spørgsmål om deres psykiske arbejdsmiljø. Undersøgelsen viser, at risikoen for stress stiger mærkbart, når en medarbejder oplever et stort arbejdspres kombineret med eksempelvis manglende indflydelse på arbejdet.
Pædagogernes svar viser, at mange oplever både kvalitet, mening og indflydelse på deres arbejdsplads. Der er dog også en del pædagoger, der kun i begrænset omfang kan svare ja til spørgsmålene.
»Der er behov for klare regler om psykisk arbejdsmiljø. Der mangler en bekendtgørelse, der klart fastsætter reglerne på området og præciserer kravene til arbejdsgivernes forpligtelse til at forebygge psykiske belastninger i arbejdet,« lyder det fra FTF-formand Bente Sorgenfrey i en kommentar til undersøgelsen.