Søg Alle årgange Facebook BUPL.dk
År: 2005 Nr.: 36
Generalforsamlinger; BUPL Roskilde Amt; Nu med glad formand
Søren Th. Andersen lyder som en glad mand. Og nej, han har ikke fået fire nye Viborg-dæk. Det gode humør skyldes forløbet af generalforsamlingen den 6. oktober på Slagteriskolen i Roskilde. Den var ifølge hans beskrivelse god, saglig og livlig.
Af: Ivan Enoksen
"Vi bestræber os på at udvikle nye former, og jeg tror, vi har fundet frem til noget af det rigtige. Opskriften er diskussioner medlem-til-medlem ved gruppeborde og fælles opsamling," fortæller Søren Th. Andersen, som på generalforsamlingen blev hyldet for at have været formand for BUPL Roskilde Amt i 10 år.
Tre emner, nemlig pædagogernes arbejdsvilkår, demokratiet i BUPL samt forsøg med ledelse af daginstitutioner, var især genstand for debat. I sin afrunding konstaterede formanden blandt andet, at der synes at være behov for en ny normeringskamp.
Kampvalg bød generalforsamlingen også på. To kandidater - Ane Marie Carlsen og Hanne Kraul Jensen - stillede op til den plads i hovedbestyrelsen, Anni Tribe har forladt efter en halv menneskealder. Hanne Kraul Jensen gik af med sejren.
Bestyrelsen for BUPL Roskilde Amt tilkendegav på generalforsamlingen, at den er enig i, at der er behov for en ny BUPL-struktur, men at man sammen med kollegerne fra BUPL Vestsjælland vil stille ændringsforslag til det konkrete udspil. Forslaget betyder, at Køge og Ringsted Kommuner går til Midtsjælland i stedet for Sydsjælland og Lolland-Falster.

Bestyrelsen: Formand: Søren Th. Andersen, ikke på valg. Næstformand og hovedbestyrelsesmedlem: Jette W. Jørgensen, genvalgt. 2. HB-medlem: Hanne Kraul Jensen, nyvalgt. 1. og 2. HB-suppleanter: Ane Marie Carlsen, genvalgt, og Søren Th. Andersen, nyvalgt. Kasserer: Martin Hansen, nyvalgt. Øvrige bestyrelse: Marianna Orneborg, Mikael R. Larsen, Gitte Almind og Ole Rasmussen, alle nyvalgte. Marianne Søbæk Nielsen og Poul Egaa Jensen, begge genvalgte. Lene Kristensen, ikke på valg. PBU-delegerede: Bodil Kjærum, Helena Wichmann Demescko, begge nyvalgte.