Søg Alle årgange Facebook BUPL.dk
År: 2017 Nr.: 04 Børn&Unge som e-paper
LEDER: Fortæl om jeres alenetid med børnene
Så kære pædagoger, husk at åbne jeres mail, og svar på spørgeskemaet.
Af: Elisa Bergmann Formand for BUPL
Pædagoger står alene med børneflokken hver eneste dag. For både børn og pædagoger er det et kæmpestort problem, som politikerne skal tage alvorligt. Derfor gennemfører BUPL med jævne mellemrum store landsdækkende undersøgelser, hvor vi spørger alle vores medlemmer i daginstitutioner til deres alenetid med børnene.
Nu er det tid igen – og derfor er der i denne uge dukket et spørgeskema op i jeres indbakke.
Sidste år lykkedes det os at sætte en dagsorden i medierne om alenetid, men vi fik en del kritik for, at kun 24 procent af pædagogerne havde svaret på spørgeskemaet. Politikerne gled af på kritikken og ville ikke reagere, når kun hver fjerde pædagog gav sin mening til kende. Så kære pædagoger, husk at åbne jeres mail, og svar på spørgeskemaet. Vi skal vise politikerne, at vi står sammen om at få bedre normeringer i vuggestuer og børnehaver. Og som fagforening skal vi holde beslutningstagerne fast og skabe bedre vilkår for det pædagogiske arbejde.
Apropos bedre vilkår så har vi netop søsat et stort projekt, for at flere private skoler og daginstitutioner skal tegne en overenskomst. I dag er 68 procent af de private institutioner overenskomstdækkede, mens 54 procent af de private skoler har en overenskomst. Det er alt for lidt.
Pædagoger uden overenskomst har nemlig markant dårligere arbejdsrammer end kollegerne på overenskomst. De får dårligere løn, skal selv sørge for pensionsopsparing og er ringere stillet i tilfælde af sygdom. Forældrenes Landsforening bakker os i øvrigt op i kampen for overenskomster på det private område, så tag endelig fat i den lokale forældrebestyrelse, der som vores stærke samarbejdspartner kan hjælpe med at skabe bedre vilkår.