Søg Alle årgange Facebook BUPL.dk
År: 2013 Nr.: 19
TEMA. KOMMUNALVALG 2013: SF: Tumulten i SF har påvirket os
SF’s politiske ordfører Jonas Dahl ærgrer sig over, at partiet har mistet opbakningen blandt pædagogerne.
Af: Steffen Hagemann
Ved kommunalvalget for fire år siden var SF det mest populære parti blandt pædagoger. 35 procent af pædagogerne stemte dengang på venstrefløjspartiet. I dag vil kun 15 procent af pædagogerne stemme på SF.
»Det er jo ikke godt,« lyder det spontant fra Jonas Dahl, politisk ordfører i SF.
»Det er ingen hemmelighed, at der har været meget tumult omkring SF, og det har også påvirket os, så i de landspolitiske målinger står vi heller ikke så godt som for fire år siden,« siger han. Han ærgrer sig over, at partiet har mistet opbakning blandt pædagoger. »Min oplevelse er, at der, på trods svære tider de seneste år, faktisk er blevet tilført midler til området. Vi har været med til at sikre den halve milliard kroner til daginstitutionsområdet. Og det var også SF, der kæmpede igennem, at pædagogerne skulle spille en vigtig rolle i den nye folkeskole. På den måde synes jeg faktisk, at vi har gjort nogle ting, som skulle gøre, at pædagogerne ville være positive over for os,« siger Jonas Dahl.
Men det er jo kun halvdelen af de 500 millioner kroner, der er nået ud i daginstitutionerne. »Noget af problemet har været, at kommunerne har været for dårlige til at få de her penge ud i daginstitutionerne. Vi har forsøgt at give kommunerne nogle rammer, som gør, at de har muligheder for at løfte niveauet. Men det har kommunerne beklageligvis ikke benyttet sig af,« siger Jonas Dahl.
Han peger også på regeringens nye sociale 2020-mål, der skal sikre, at der bliver gjort noget for de mest udsatte mennesker. Det burde pædagogerne mærke, især i forhold til de udsatte børn.
»Det er netop dem, BUPL’s medlemmer tit møder, og der, hvor de oplever, at samfundet ikke gør det godt nok. Og det skal vi løfte i den kommende tid. Jeg håber, at nogle pædagoger vil kvittere for, at SF har løftet den indsats,« siger Jonas Dahl.