Søg Alle årgange Facebook BUPL.dk
År: 2007 Nr.: 43
Godmorgen
Af:
Bare der ikke er flere syge
Vækkeuret ringer klokken 05.00. Uf, jeg ligger godt. Jeg kan høre, det regner. Op og ud af huset, mand og barn sover. Op på cyklen, det er koldt, vådt og blæsende. Mens jeg cykler mod Brøndbyvester, tænker jeg: "Bare der ikke er flere, der mangler og er syge i dag". Den sidste måned har der hver mandag manglet tre-seks pædagoger/medhjælpere. Jeg funderer lidt over, hvorfor vi blandt pædagoger har flere syge og flere langtidssyge.
Så er jeg ved Fuglemosen Børnehus med 111 børn i alle aldre og cirka 24 medarbejdere. Ind ad døren, godmorgen til de friske rengøringsdamer. Af med tøjet, ned i køkkenet. Så skal det gå stærkt. Om ti minutter står de første børn her. Jeg laver havregrød, boller, kaffe, te og dækker trillebord. Hov, opvaskemaskinen skal sættes i gang. Godmorgen til frisk medhjælper. "Øv, det er mørkt, hva'?" Nu skal vi hygge med lys på bordet, de første børn kommer. Telefonen ringer, en pædagog er syg. Er hun lukker, er det vuggestuen eller børnehaven, der er berørt? Nu vælter børnene ind. Da klokken er 8.45, har cirka 25 børn været ved bordet til morgenmad. Hov, køkkendamen er syg. Hvem laver mad til alle vuggestuens 36 børn? Det kan heldigvis en fra vuggestuen, selvom hun så må gå fra stuen, når de andre møder ind. Jeg skal smøre madpakker til de små børnehavebørn, dem under 2 år og 8 måneder. Ja det er rigtigt, dem har vi fem-seks af i børne-havegruppen.
Alice Sussi Pedersen
Integreret/Børnehus, Rødovre

Så kan det ikke blive meget bedre
Vågnede ved at regnen trommede på taget. Nå, tænkte jeg, så er det en dag, hvor vi skal være inde, det giver lidt mere støj. Men efter en kop kaffe og et hurtigt bad opdager jeg, at solen alligevel havde tænkt sig at komme på besøg i dag. Efter en frisk tur på arbejde med solen lige i ansigtet, så kan dagen da ikke blive så meget bedre.
Hanne Augsburg
SFO, Hillerød

Bare jeg ikke får en bøde
Det er onsdag, og jeg stod tidligt op i dag. Er meget træt for tiden, nu hvor det også er blevet mere mørkt og koldt, så jeg gik tidligt i seng, men vågnede alligevel og var stadig megatræt. Jeg sad et øjeblik i køkkenet, inden jeg smuttede ind til pigerne og sagde godmorgen og forvissede mig om, at de var vågne nok til at stå op og gå med hunden og nå i skole til tiden. Så ned til cyklen, satans min baglygte var smadret. Af sted alligevel og håbe, at jeg ikke blev stoppet, for jeg har ikke penge til bøden.
Lotte Ankerstjerne
Udflytterbørnehave, København

I den dybe vinter ligger sommeren
Hans Otto Bisgårds dejlige stemme i vores clockradio får mig langsomt ud af søvnen lidt før 5.30. Hver onsdag morgen sender jeg ham en venlig tanke, da hans morgenprogram er med til at få mig ud af sengen og videre ind under bruseren for at komme ned til min ugentlige åbningsdag i børnehaven klokken 6.30.
Jeg er specielt glad for hans ord til dagen og vejen, som ofte er et citat, man kan reflektere lidt over. Denne morgen har han valgt et citat af Albert Camus: "Midt i den dybeste vinter ligger der indeni mig en uovervindelig sommer". Det er da en dejlig tanke på et tidspunkt, hvor den mørke tid lige er begyndt.
Anne Marie Hygebjerg
Børnehave, Malling