Søg Alle årgange Facebook BUPL.dk
År: 2001 Nr.: 32
BUPL stævner Dragør Kommune
Dragør Kommune nægter at betale erstatning til fire pædagoger, der er blevet syge af arbejdet på Løvegården. Derfor trækker BUPL nu kommunen i retten
Af: Rikke Viemose
Fire pædagoger fra Løvegården har overlægen fra Arbejdsmedicinsk Klinik, Sigurd Mikkelsens, ord for, at de er blevet langtidssyge af deres arbejde. Allerede sidste år skrev han til Dragør Kommunes borgmester, Birgitte Rinhart (T), og orienterede hende om, at de fire efter hans mening har pådraget sig en "kronisk stressreaktion forårsaget af kombinationen af flystøj og frustrerende pædagogiske vilkår".
Børn&Unge beskrev dengang, hvordan den tidligere leder i årevis har lidt af en hyletone i hovedet, propper i ørene, udslet og en følsomhed over for støj, der med hendes egne ord er ved at gøre hende skør. De tre andre sygemeldte pædagoger har lignende symptomer, og det fik BUPL til i januar i år at bede kommunen om at påtage sig ansvaret for medarbejdernes lidelser.
Dragør Kommune har imidlertid meddelt, at man ikke ønsker at påtage sig ansvaret og dermed erstatningspligten, og derfor har BUPL nu via sin advokat stævnet kommunen, således at spørgsmålet vil blive afgjort i retten.