Søg Alle årgange Facebook BUPL.dk
År: 2013 Nr.: 21
Kommunalvalg 2013. Valgt på konkret børnepolitik
Theresa Berg Andersen håbede på indflydelse på børneområdet, da hun stillede op til kommunalvalget for første gang. Men de næste fire år skal hun fokusere lidt mere på ældre og handicappede, fordi hun har fået plads i Sundhedsudvalget.
Af: Vibeke Bye Jensen
Modsat tendensen på landsplan gik det godt for SF i Vesthimmerland Kommune ved det netop overståede kommunalvalg. Partiet gik fra to til fire mandater. En af dem er pædagog Theresa Berg Andersen, der var en af de 37 pædagogkandidater, som Børn&Unge præsenterede i nr. 19/2013.
Skønt hun kun var nummer fem på SF’s liste, fik Theresa Berg Andersen næstflest SF-stemmer med 193 personlige stemmer. Hun giver spidskandidaten, folketingsmedlem Pernille Vigsø Bagge, meget af æren for det fine valg for SF. Men også strategien om at være meget skarp med konkrete eksempler på, hvad partiet vil have lavet om på og have forbedret, tror hun på, har givet stemmer.
»På børneområdet har vi for eksempel slået rigtig meget på, at der er for meget administration. Vi mangler hænder i børneinstitutionerne. Så det er nogle af de ting, som vi skal til at kæmpe for nu. Jeg kunne både være skarp i børne- og skoleudvalget og i sundhedsudvalget, så det var et af de to udvalg, jeg gik efter. Nu blev det sundhedsudvalget, og det er også fint for mig,« siger hun.

I mindretal. Den røde blok er trods et godt SF-valg stadig i mindretal i Vesthimmerland. Det var Konservative med 10 mandater og Venstre med 6, der løb med flertallet og borgmesterposten. Men det slår ikke Theresa Berg Andersen ud. For partiet har fået fire udvalgsposter og en plads i økonomiudvalget, som er meget vigtig.
»Så vi ska’ snak’, vi ska’ snak’, og vi ska’ snak’, for vi har nogle sager, som vi vil kæmpe for og prøve at få igennem,« siger hun.

Travl tid. Theresa Berg Andersen er leder af en daginstitution i kommunen. Og der er bevilget 10 millioner kroner til en ny institution ved siden af, som hun også skal være leder for.
»Så jeg skal i gang med at bygge en ny institution til 105 børn. Der bliver nok at lave, men når man nu brænder for både sit arbejde og for politik, er det okay. Der skal bare lige planlægges ekstra godt,« siger hun.

De blev også valgt
Af de 37 pædagogkandidater, som vi præsenterede i Børn&Unge nr. 19/2013, blev yderligere fem valgt ind. Til lykke til dem.
Skive kommune: Ruth Kristensen blev genvalgt for Socialdemokraterne.
Langeland Kommune: Tommy Bredal Storgaard blev valgt for Enhedslisten.
Slagelse Kommune: Jørgen Andersen blev valgt for Socialdemokraterne.
Ballerup Kommune: Lolan Ottesen blev genvalgt for Socialdemokraterne.
Hjørring Kommune: Erik Vadsager blev valgt for Socialdemokraterne.