Søg Alle årgange Facebook BUPL.dk
År: 2012 Nr.: 07
Prinser på nye eventyr
Børn og pædagoger på Den Grønne Planet i København fik fornemt besøg, da to kronprinser og verdenspressen kom et smut forbi.
Af: Lene Søborg
Lise Fischer Jensen, pædagog og leder af daginstitutionen Den Grønne Planet i København, fik ikke uventede gæster, da kronprinserne Frederik og Charles dukkede op tirsdag den 27. marts.
Royale besøg er planlagt ned i mindste detalje mange måneder i forvejen, og intet var overladt til tilfældighederne.
Den Grønne Planet ligger i Lejerbo-byggeriet Gyldenrisparken på Amager, som siden 2008 har gennemgået en forvandling fra at være en ghetto, hvor kun få ønskede at bo, til at være et attraktivt sted med lang venteliste.
Midt i det hele ligger Den Grønne Planet, som prinserne var interesserede i at se. Daginstitutionen er nybygget som passivhus med høj isolering, lavenergiglas, tunge konstruktioner til solvarmeabsorbering, højeffektive ventilationsanlæg og ingen brug af konventionelt opvarmningssystem. Resultatet er en bygning, som har markant lavere energiforbrug end andre institutioner.
Passivhuset har kostet 44 millioner kroner at opføre, og der er plads til 46 vuggestuebørn og 66 børnehavebørn.
De ansatte i institutionen arbejder netop nu med at finde en holdbar grøn pædagogisk profil, som matcher det nye lækre hus. De to gråklædte – og efterhånden også noget gråsprængte – herrer forsøger også at profilere sig som grønne og miljøbevidste. Her fik de et par staldtips fra en dansk pædagogisk leder, som ved, hvad det handler om i praksis.
Historien melder ikke noget om, hvad børnene fik ud af mødet med to rigtige prinser, ud over en meget anderledes dag badet i verdenspressens blitzlys. Men det er sandsynligt, at deres syn på prinser har rokket sig en smule: De er ikke klædt i farvestrålende gevandter, de rider ikke på hvide heste, og de kæmper ikke mod ildsprudlende drager. Så vidt vi ved.