Søg Alle årgange Facebook BUPL.dk
År: 2013 Nr.: 07
Skolekonflikt: Som ar arbejde i ferien
På Arden Skole er næsten alle lærere ramt af lockout, så kun få børn har undervisning. Men skolens pædagoger er på arbejde.
Af: Mikkel Kamp
Påskeferien er slut, så pædagogerne i Arden Skoles kontaktklasser er naturligvis på arbejde. Intet er dog, som det plejer, for lærerne er lockoutet, og næsten ingen børn modtager undervisning.
»Det føles som at være på arbejde, når der er ferie. Det er lidt mærkeligt,« siger tillidsrepræsentant Nicolai Dumont.
Han plejer at indgå i undervisningen i skolens kontaktklasser, som er for elever med diagnoser som autisme og Asbergers syndrom.
Nu ser dagen dog anderledes ud for de ni pædagoger, de to pædagogstuderende og de to pædagogiske assistenter, der er ansat på skolen.
»Vi har snakket en del, kigget på undervisningsplaner, og nogle har også ryddet op. Enkelte lærere er ikke konfliktramte, så én klasse har undervisning. Der har pædagoger også været med, som de plejer, fortæller Nicolai Dumont.
Eftermiddagen er en smule mere livlig end formiddagen. Ud af de normalt 20 børn, der normalt kommer i kontaktklassens SFO og klubtilbud, er 5 mødt op. De kommer blandt andet en tur i svømmehallen.
Selvom hverdagens pres er mere end lettet, beskriver tillidsrepræsentanten situationen som træls.
»Vi skal ikke tage konfliktramt arbejde, men vi er vant til, at lærere og pædagoger samarbejder om undervisningen. Nu er vi opdelt, så når læreren ikke er her, kan der ikke gennemføres undervisning. Taberne er børnene, som er vant til en fast struktur,« siger Nicolai Dumont.