Søg Alle årgange Facebook BUPL.dk
År: 2009 Nr.: 18
Børnehave fik 77.000 kroner retur
Børnehaven Mølleløkken har vundet en kamp mod Kerteminde Kommune om forsikringspenge. Mange andre selvejende institutioner kan have penge til gode.
Af: Jan Simmen
Hurra, øv og så et stort HURRA.
Hurra, da børnehaven Mølleløkken i Kerteminde fik en check på 77.000 kroner fra sit forsikringsselskab ind ad brevsprækken. Øv, da den fik ordre på at aflevere pengene til Kerteminde Kommune. Og nu et stort hurra, for børnehaven har fået lov til at beholde pengene.
Baggrunden er, at den selvejende institution i mange år har haft forsikring hos KommuneForsikring, som blev solgt for knap to år siden. Salget betød, at forsikringsselskabets formue blev fordelt blandt forsikringstagerne, deriblandt Mølleløkken Børnehave. Men Kerteminde Kommune mente dengang, at pengene tilhørte kommunen.
Det er her, kampen om pengene begyndte. Halvandet år med stakkevis af breve, mail og adskillige opringninger til kommunen skulle der til, før bestyrelsesformand Susanne Lundsgaard Jørgensen fik pengene vredet ud af kommunens hænder igen.
Morten Kyst, sekretariatschef hos Daginstitutionernes Landsorganisation (DLO), jubler over den lille, stædige børnehaves sejr.
Han kalder sagen principiel og mener, at den kan bruges i forhold til andre selvejende institutioner, som også bokser med deres kommuner for at få forsikringspenge tilbage. Han har kendskab til adskillige børnehaver, der har mellem 50.000 og 100.000 kroner til gode hos deres kommuner. Det gælder blandt andre de selvejende institutioner i Roskilde Kommune, Aabenraa Kommune og Kolding Kommune.
"Der burde ikke være tvivl om, at det er børnehavernes egne penge. Når det er selvejende institutioner, betyder det netop, at der her er tale om selvstændige juridiske enheder", forklarer Morten Kyst.
Tilbage i Kerteminde glæder leder Thinne Nielsen og formand Susanne Lundsgaard Jørgensen sig over pengene.
"77.000 kroner er faktisk rigtig mange penge. Det er cirka, hvad vi har på vores årsbudget til børnene til udflugter, mad og legetøj," siger Susanne Lundsgaard.
Men hvad pengene skal bruges til, er uvist. Bestyrelsen har endnu ikke haft lejlighed til at mødes. Men fejres skal det, lover formanden.
"En idé kunne være, at vi fejrer det med børnechampagne i børnehaven," lyder det fra bestyrelsesformanden.