Søg Alle årgange Facebook BUPL.dk
År: 2016 Nr.: 09 Børn&Unge som e-paper
8 bud på årets teatertur
Børn&Unge har udvalgt nogle af de mange forestillinger på ’Aprilfestival 2016 - teater for små & store’, som er særlig anbefalelsesværdige.
Af:
Aldersgruppe 3-8 år
’SpørgeJørgen’ ved Team Teatret
Med opfindsom brug af digitale virkemidler sætter ’Spørge Jørgen’ fut og fart i den gamle sang. Samtidig stiller fore­stillingen nye, kloge spørgsmål til normer og værdier.
Se teamteatret.dk

Aldersgruppe 4-8 år
’Et ord er et ord’ ved Teatret Fair Play
Verden er fuld af ord. Der er så mange, at et par legekammerater kan fylde en hel butik og sælge ord til hinanden. ’Et ord er et ord’ er en tidligere forestilling i en ny frisk og festlig udgave.
Se fairplay.dk

Aldersgruppe 4-9 år
’Ørene i maskinen’ ved Teatret st.tv./Zangenbergs Teater
Det handler om musik og om at lytte til andre, når en velafrettet pige og en utilpasset dreng mødes i en dialog fuld af musik og komik. Teater med et væld af toner og lyde.
Se teatretsttv.dk

Aldersgruppe fra 5 år
’H.C. Andersen lever!’ ved BaggårdTeatret
Med stor generøsitet blander stykket digterens ungdomsliv med flere af hans eventyr. Forestillingen er et forrygende og skægt samspil mellem storskærm og skuespil.
Se baggaardteatret.dk

Aldersgruppe fra 6 år
’Hånden’ ved Teatret Brændende Kærlighed
Ordene er uforståelige, og det er meningen, for ’Hånden’ er en komisk og stærkt underholdende pantomime om en ualmindelig
uheldig detektiv. Den spilles mest udendørs.
Se brændendekærlighed.dk

’Min far og vrede mand’ ved ZeBU/Musikteatret Saum
En skøn dukke, nænsomme sangere og fortællende musik gør ’Min far og vrede mand’ til en rørende oplevelse. ­Operaen kan både underholde og formidle et svært emne.
Se zebu.nu

Aldersgruppe 7-10 år
’Ved arken klokken otte’ ved Teatret Nordkraft
Med fynd og klem og stor komik viser stykket, hvordan tre pingviner kan rejse store spørgsmål. Hvad vil Gud med arken? Og hvem skal efterlades, når de kun har to billetter?
Se teaternordkraft.dk

Aldersgruppe fra 14 år
’+1’ ved Teater Mærkværk
Forestillingen ’+1’ indfanger på en visuel fremragende måde unges afhængighed af sociale medier. Men også den ensomhed, som kan være bagsiden af moderne ungdomskultur.
Se mærkværk.dk