Søg Alle årgange Facebook BUPL.dk
År: 2006 Nr.: 31
Nedskæringer; En venlig reminder
Pædagoger landet over gik tirsdag den 12. september på gaden for at samle underskrifter ind mod de besparelser, der er varslet på børne- og ungdomsområdet på næste års kommunale budgetter. BUPL Sydøst havde lejet busser, så tillidsrepræsentanterne kunne nå helt ud til regionens randområder
Af: Anni Lyngskær
"Dav, jeg kommer fra BUPL. Vi er ude i dag for at samle underskifter ind til Anders Fogh for at minde ham om, hvad han lovede børn og unge i valgkampen 2005."
Ordene kommer fra tillidsrepræsentant og SFO-pædagog René Jensen. Og sådan lyder det igen og igen, da han og 21 andre tillidsrepræsentanter fra Vordingborg og omegn er på gaden tirsdag eftermiddag.
Kampagnebussen, der er lejet til lejligheden, er proppet med postkort og huskekager i form af honningkager bagt specielt til dagen. Tillidsrepræsentanterne fra den ny Vordingborg storkommune er samlet i bussen og efter en peptalk fra faglig sekretær i BUPL Sydøst, Mette Gerdøe Kristensen, er de klar til at møde folk på gaden. Første stop er Stensved, en lille flække med Superbest, Nordea og et par andre småbutikker. Bussen gør holdt på parkeringspladsen, men det er først på eftermiddagen, så der er ikke mange mennesker ude for at handle. Men for BUPL Sydøst handler det om at vise de små landområder, at det ikke bare er en storbykampagne.
"Vi ved jo godt, der ikke vil være de store folkemasser hernede, men vi har valgt at besøge alle de små kommuner, der bliver samlet i Vordingborg storkommune fra nytår, det her går jo også ud over de små steder," forklarer faglig sekretær Mette Gerdøe Kristensen.
Ifølge det første budgetudkast skal 25 pædagogstillinger spares væk i den ny kommune.

Fint formuleret. For at gøre opmærksom på sig selv har BUPL et kæmpe banner sat fast på træpæle, der hvidt på rødt bekendtgør budskabet: "Husk hvad du lovede børnene". Bannerførerne folder det ud og tager plads på tovet i Stege.
Flere forbipasserende har allerede hørt i lokalradioen eller læst i de lokale aviser, at BUPL er på gaden.
Danny Sandstrøm behøver derfor ikke yderligere forklaringer, da han ser postkortet med Anders Fogh Rasmussen på forsiden.
"Det er da klart, han skal holde, hvad han lover. Jeg er far til tre børn og kan især mærke det på fritidsområdet. Der bliver færre og færre tilbud, og brugerbetalingen stiger og stiger," siger han.
Bevæbnet med postkort og huskekager stopper tillidsrepræsentanterne hver
eneste forbipasserende, byder på en kage
og spørger, om de vil skrive under på postkortet til statsminister Anders Fogh Rasmussen.
Og det er der mange, der gerne vil. En af dem er Marie Louise Koch fra Præstø, der er mor til to drenge.
"Jeg synes, det, der står på postkortet, er fint formuleret, for man skal holde, hvad man lover. Jeg kan godt lide, at det virker som en venlig reminder i stedet for en aggressiv kampagne," fortæller hun.
Sidst på eftermiddagen ruller bussen videre til Vordingborg, der er den største by på ruten.
Klokken 16:30 ruller tillidsfolkene for sidste gang det store røde banner ud, og de fordeler sig ivrigt i gaden, for at samle endnu flere underskrifter ind.
Faglig sekretær i BUPL Sydøst, Mette Gerdøe Kristensen opsummerer dagen.
"Jeg håber, at det lykkedes at skabe masser af opmærksomhed i lokalområdet, i sidste uge var der borgermøde og i dag underskriftindsamling," siger hun og understreger vigtigheden af ikke bare at læne sig tilbage.
"Jeg er fuldstændig sikker på, det gør en forskel. Det er sværere at træffe grimme beslutninger på et område, der har været i fokus. Hvis der ikke bliver sagt noget, må det jo være ensbetydende med, at det er okay, det, der foregår," siger hun. o

I alt sendte 502 mennesker fra Vordingborg og omegn en hilsen til Anders Fogh Rasmussen tirsdag den 12. september.