Søg Alle årgange Facebook BUPL.dk
År: 2005 Nr.: 24
BUPL mener: På vej mod et varmt efterår
Derfor er det væsentligt, at BUPL er ramme for en begavet og professionel dagsorden, hvor vi taler om sammenhængskraft i samfundet med et andet sprog end det økonomiske.
Af: John Langford Medlem af forretningsudvalget
Så er de nordgående bilkøer i Tyskland ved at ebbe ud, og mange starter på arbejde igen efter en velfortjent sommerferie. I de kommende måneder gælder det om at holde hovedet koldt og hjertet varmt - godt, at vi har øvet os i ferien!
I efteråret kommer Velfærdskommissionen nemlig med deres udspil. Som debatten bølger, er der meget der tyder på, at det ikke er de solidariske løsninger, der står forrest. Og når vi kigger på de initiativer, regeringen i øvrigt sætter i værk for tiden, så vil der være rigtigt meget, der skal drives af hensynet til markedet og økonomien.
Når udfordringen hedder globalisering, svarer regeringen med erhvervslivets vækstmuligheder, og når vi taler om demokrati, svarer regeringen med liberalisering og deregulering.
Hvis ikke andre sætter en alternativ dagsorden, så vil det også være de værdier, der kommer til at præge arbejdet i f.eks. de kommende regionale vækstfora, som skal drøfte samspillet mellem det offentlige og det private, og de værdier kan komme til at overskygge væsentlige diskussioner om de nødvendige rammebetingelser for pædagoger og daginstitutioner.
Derfor er det væsentligt, at BUPL er ramme for en begavet og professionel dagsorden, hvor vi taler om sammenhængskraft i samfundet med et andet sprog end det økonomiske. Fagforeningerne i de seks store byer i landet mødes derfor efter sommerferien for at drøfte og udvikle, hvordan vi kan bidrage til en anderledes debat om vilkårene for arbejdet med udsatte og truede børn. Erfaringerne fra dette arbejde bliver væsentlige for os alle.
BUPL inviterer desuden til Pædagogisk Træf 5. oktober - en nyskabelse, som vi har store forventninger til som inspiration for mange, mange pædagoger. Dette træf skal markere, at vi som pædagoger har en profession og en faglighed, der er værdifuld og bør værdsættes. Som eksperter i det daglige arbejde med børn og unges udvikling og dannelse kommer vi på dette træf til at diskutere rammerne for og visionerne i vores arbejde, og det bliver forhåbentlig en begivenhed, der vækker opmærksomhed også uden for vore egne rammer.
Dertil kommer, at man med en lang række aktiviteter i de lokale fagforeninger over hele landet i den kommende tid vil have fokus på indsatsen i de fremtidige kommuner. Kommunerne varsler igen nedskæringer; der er kommunalvalg forude, og de kommende kommunale strukturer sætter deres præg på debatten og beslutningerne.
Det er væsentligere end nogensinde, at alle pædagoger gør deres indflydelse gældende, for der er ingen tvivl om, at vi går et varmt efterår i møde.