Søg Alle årgange Facebook BUPL.dk
År: 2018 Nr.: 12 Børn&Unge som e-paper
Som landet ligger: Millionbesparelser venter børnene
Af: Trine Vinther Larsen
Kommuner budgetterer landet over med millionbesparelserpå både små og store børn, viser BUPL’s gennemgang af de planlagte kommunale budgetter for 0- 18-årsområdets økonomi i 2019. Alt fra normeringer til åbningstider i daginstitutioner står for skud. På skole- og fritidsområdet kan store rammebesparelser betyde mindre
lærer- og pædagogsamarbejde og færre pædagoger i SFO’er, på fritidshjem og i klubber. BUPL-formand Elisa Rimpler forudser de negative konsekvenser.
»Det vil gå hårdt ud over både børnene og os pædagoger, som bliver presset endnu mere, end vi allerede er,« siger hun. Med to Danmarkskort, et på 0-5-årsområdet og et på 6-18-årsområdet, dokumenterer BUPL, hvilke kommuner der planlægger at fortsætte på uændret niveau, at spare eller at øge investeringerne i børnene.
Ved Børn&Unges deadline ville et flertal af kommunerne spare på de mindste børn. Cirka halvdelen af kommunerne planlagde forringelser for de større børn. De næste 10 år stiger børnetallet med 70.000 flere børn i alderen 0-5 år, og derfor burde alle kommuner tænke i investeringer i vuggestuer, børnehaver og flere pædagoger,
mener BUPL-formanden. »Det er en intelligent og sikker investering i fremtiden,« siger hun. Budgetterne for næste år forhandles frem til 15. oktober 2018. Følg udviklingen i de kommunale børnebudgetter på bupl.dk.