Søg Alle årgange Facebook BUPL.dk
År: 2018 Nr.: 08 Børn&Unge som e-paper
Alle Læsø-pædagoger stemte om overenskomsten
Af: Trine Vinther Larsen
I sekundet efter, at urafstemningen om pædagogernes nye overenskomst lukkede 4. juni, kunne BUPL bryste sig af en gennemsnitlig stemmedeltagelse på 68,5 procent. Det er en langt højere stemmedeltagelse end ved de seneste tre overenskomster og næsten rekord.
Men nogle lokale fagforeninger har i særligt høj grad formået at engagere pædagogerne i overenskomsten: Således topper Læsø med en stemmeprocent blandt øens 10 pædagoger på 100 procent – efterfulgt af Skive, hvor deltagelsen blandt kommunens 246 stemmeberettigede pædagoger nåede helt op på 96 procent.
Generelt er engagementet stort, og hele 84 ud af 98 kommuner ligger over gennemsnittet, når det kommer til stemmedeltagelse. I bunden ligger Vordingborg Kommune, hvor kun godt halvdelen af pædagogerne (52 procent) har sat kryds. Men de, der især trækker stemmedeltagelsen et nøk ned, er de pædagogstuderende: Her er stemmedeltagelsen kun 33 procent.
Mens Pædagogstuderendes Landssammenslutning anbefalede at stemme nej, opfordrede BUPL’s hovedbestyrelse til at stemme ja. Og det har 94 procent af dem, der stemte, gjort.