Søg Alle årgange Facebook BUPL.dk
År: 2015 Nr.: 04 Børn&Unge som e-paper
Kender du en fantastisk vuggestuepædagog?
Magasinet Vores Børn er gået på jagt efter Danmarks bedste vuggestuepædagog.
Af: Lene Søborg
For at sætte fokus på vuggestuepædagogernes arbejde vil magasinet Vores Børn sammen med IF’s Børneforsikring kåre Danmarks bedste vuggestuepædagog. Frem mod 18. marts er der åbent for indstillinger på voresbørn.dk.
Det er første gang, at vuggestuepædagoger hædres med en pris, og chefredaktør for Vores Børn Mette Hovmand-Stilling er ikke i tvivl om, hvorfor lige netop de skal prises.
»Hverdagen ville ikke hænge sammen for småbørnsfamilierne, hvis ikke det var for alle de dygtige, engagerede og omsorgsfulde pædagoger og medhjælpere, som hver morgen tager imod de mindste i vuggestuen. De fortjener både ros og anerkendelse for deres arbejde,« siger hun.
»Vuggestuepædagogerne er ofte børns første nære voksenrelationer uden for familien. De betyder utrolig meget både for børn og forældre. Deres indsats er afgørende for de mindstes trivsel og udvikling og dermed også for samfundet som helhed,« siger hun.
Nu er Vores Børn jo et kommercielt fore­tagende, som lever af mange læsere. Så handler kampagnen ikke mest om at sælge flere blade?
»Jeg synes, det handler om at tage et medansvar for det samfund, vi er en del af. Jeg synes nærmest, at vi er forpligtet til det som forældremagasin – det er jo os forældre, som ved, hvor vigtigt det er med dygtige engagerede pædagoger. Det falder i øvrigt fint i tråd med ånden i Egmont, der handler om at give noget tilbage til samfundet,« siger chefredaktøren og henviser til, at Egmont Fonden giver 20 procent af sit overskud til udsatte børn og unge.
Blandt de indstillede vuggestuepædagoger vil de fem bedste blive nomineret. Man kan stemme på sin favorit på voresbørn.dk. Vinderen kåres i uge 18 (som starter 27. april). Den stue, hvor vinderpædagogen arbejder, får motoriklegetøj vil en værdi af 10.000 kroner samt et besøg af den populære Rasmus Klump i egen høje bjørn.

Læs om konkurrencen på voresborn.dk