Søg Alle årgange Facebook BUPL.dk
År: 2010 Nr.: 26
Medlemsdabat: Bland dig i sagen
Nyt debatforum på nettet giver medlemmer af BUPL direkte indflydelse på de udtalelser, som kongressen skal vedtage til december.
Af: Gunhild Hune
Er du den energiske kritiker ved frokostbordet? Er du ildsjælen med et hav af konstruktive idéer på legepladsen, eller er du bare nysgerrig og har lyst til at bruge dit medlemskab aktivt?
Så har du nu chancen for at få indflydelse på to højaktuelle emner, som kommer op på BUPL's kongres til december: ligeløn og besparelser.
Bland dig, og giv input til BUPL's indflydelsesrige besluttende myndighed.
For første gang nogensinde åbner BUPL dørene for, at alle medlemmer kan debattere kongressens udtalelser før en kongres og på nettet. Det eneste, det kræver af dig, er, at du klikker dig ind på
www.bupl.dk/kongres.
Du behøver hverken at være tillidsrepræsentant, hovedbestyrelsesmedlem, fællestillidsrepræsentant eller at have deltaget i den lokale generalforsamling for at få indflydelse. Du skal blot være medlem og have lyst til at snakke om enten den manglende ligeløn eller de mange besparelser, der rammer institutionsområdet nu og har gjort det de seneste par år.
Udtalelserne skal efterfølgende vedtages på kongressen.
Både BUPL's forretningsudvalg og hovedbestyrelse er spændte på, hvordan debatten vil forme sig.
"Op til denne kongres har det været vigtigt for os at få flere involveret i vores politiske diskussioner. Ved at satse på internettet håber vi på, at mange - trods en fortravlet hverdag - vælger at kigge forbi debatten på bupl.dk. Ligeløn og besparelser er to alvorlige emner, som krydser pædagogers vej, og jeg ved, at de fleste har en holdning til de to emner," siger BUPL's formand, Henning Pedersen, om den nye virtuelle debat.
"Mange tillidsvalgte i BUPL er allerede i gang med at diskutere kongresemnerne, og mange medlemmer har gjort det på generalforsamlingerne. Det vil glæde mig, hvis diskussionerne bliver bredt ud via vores medlemsnet. En ting er sikkert: Vi vil også fra forretningsudvalget være til stede med vores meninger," siger Henning Pedersen og opfordrer alle BUPL's medlemsgrupper om at deltage.
Om du er kloge Åge, flinke Lise, debattøren, kritikeren, rygklapperen, bestemmeren eller ildsjælen, så er der plads til dig på 'Min side'. Det eneste krav er, at du er medlem af BUPL.
Du kan også bare kigge med, når du har tid og lyst. Kongresdebatten kører frem til den
26. november 2010 og er åben 24 timer i døgnet.
Bland dig i sagen, der vedrører dig og din profession.

Hvordan får jeg adgang til 'Min side'?
Hvis du ikke har været på medlemssiden 'Min side' før, skal du have en personlig adgangskode. Den får du tilsendt tre dage, efter at du har bestilt den på www.bupl.dk.

Hvad skal vi snakke om?
Besparelser
Der bliver sparet voldsomt på dag- og fritidsinstitutionerne i disse år. Det er en samfundsmæssig taberkurs. For hvordan kan vi skabe et bedre samfund, hvis vi sparer på det forebyggende arbejde og reducerer indsatsen for de udsatte børn?

Ligeløn
Der er ingen gode argumenter for, at pædagoger, som har ansvaret for børnenes udvikling og dannelse i de første vigtige år af deres liv, skal aflønnes dårligere end traditionelle mandefag i den offentlige sektor som for eksempel bygningskonstruktører. Alligevel findes der endnu ikke ligeløn.