Søg Alle årgange Facebook BUPL.dk
År: 2010 Nr.: 18
Mette til demo i magenta
Mette Frederiksen (S) var iført BUPL's magentafarvede sorteper-T-shirt, da hun 8. juni deltog i fagbevægelsens demonstration.
Af: Trine Vinter Larsen
BUPL's kampagnebudskab 'Alle ender med sorteper' synes at være gået igennem til socialdemokraternes familie- og socialord­fører, folketingsmedlem Mette Frederiksen.
Iklædt BUPL-T-shirt med sloganet 'Alle ender med sorteper' blev hun spottet under fagbevægelsens demonstration den 8. juni mod regeringen og Dansk Folkepartis spareplan.
BUPL's sorteper-kampagne sætter fokus på, at det bliver dyrt i længden, hvis regeringen gennemfører besparelserne på børneområdet.
Om fem år vil skolen mærke konsekvenserne. Om 10 år vil de sociale myndigheder møde flere børn med vanskeligheder, og om 15 år vil det være politiets problem, lyder argumentationen.
Mette Frederiksen selv lægger på sin Facebook-side ikke skjul på, hvorfor hun troppede op til demonstrationen på Christiansborg Slotsplads. Hun vil ikke bare have besparelserne fejet af bordet, men at hele regeringen skal fjernes.
"Tak til alle for en fantastisk demonstration på Christiansborgs Slotsplads. Det var fantastisk at se så mange mennesker og helt rørende, da Outlandish sang 'I Danmark er jeg født' - vi er mange der gerne vil have en ny regering," skriver Mette Frederiksen på sin Facebook-side.
Mette Frederiksen er langt fra den eneste, som gik til demonstration mod regeringens såkaldte 'genopretningspakke.
Ifølge Københavns Politi var 40.000 mødt op til demonstrationen.
Og på arrangørernes, LO's og FTF's, Facebook-gruppeside 'Nej til ­pakken' havde den dag over dobbelt så mange ytret deres protest.
Gruppen har nu knap 90.000 støttemedlemmer.