Søg Alle årgange Facebook BUPL.dk
År: 2016 Nr.: 02 Børn&Unge som e-paper
PLS MENER: Velkommen på Danmarks vigtigste uddannelse
Så nyd dit studie, kast dig ud i de nye udfordringer, glæd dig til det faglige fællesskab på studiet, og sæt et aftryk på din uddannelse.
Af: Nickolai Dunn faglig sekretær i Pædagogstuderendes Landssammenslutning
Først og fremmest ønsker vi fra Pædagogstuderendes Landssammenslutning (PLS) en hjertelig velkommen til alle jer, der nu er startet på pædagoguddannelsen. Velkommen til verdens fedeste uddannelse. I er med til at gøre en forskel i vores samfund.
Pædagoguddannelsen er en uddannelse med mange forskellige muligheder, og mange af dem får du chancen for at prøve i løbet af studiet. Du vil i de næste tre et halvt år blive udfordret i undervisningen og opleve det pædagogiske arbejde i praksis på praktikstederne.
Tilsammen er det med til at opbygge din pædagogiske faglighed. Så nyd dit studie, kast dig ud i de nye udfordringer, glæd dig til det faglige fællesskab på studiet, og sæt et aftryk på din uddannelse.
I PLS er vi selv pædagogstuderende, vi kender uddannelsen ud og ind, og vi giver dig rådgivning og vejledning, hvad enten det drejer sig om studiemiljø, undervisning eller praktikperioderne.  
Vi hjælper og sikrer dig i praktikkerne, for eksempel når det handler om ansættelsesvilkår, ferie eller problemer, du måtte have. Vi arbejder 100 procent for dig og dine medstuderende, og vi kæmper for, at I har de bedst mulige vilkår – og det er jer, der bestemmer, om det er SU, timetal eller noget helt tredje, vi skal have fokus på.
Vi er til stede både lokalt og nationalt, og vi påvirker både politikerne på Christiansborg, lederne på de enkelte uddannelsessteder og de pædagogiske fagforeninger, BUPL og Socialpædagogerne.
PLS er vores egen organisation, og derfor er du, lige så snart du starter på pædagoguddannelsen PLS’er. Og som 8.000 andre PLS’ere er du en del af et stort fællesskab.
Jeg vil gerne benytte lejligheden til at invitere alle nye som ’gamle’ PLS’ere til to spændende begivenheder:
12. og 13. marts afholder vi kursusweekend, hvor vi skruer op for fagligheden med fire forskellige kursuslinjer med et højt fagligt indhold. Et indhold, du måske ikke støder på i løbet af din uddannelse. På denne kursusweekend kan du blandt andet tilmelde dig kurser i sundhedspædagogik, pædagogisk filosofi, psykologi og menneskekundskab samt videnskabsteori. Du kan læse mere om de forskellige kursuslinjer og tilmelde dig på vores hjemmeside pls.dk/kursus.
Den første weekend i april afholder vi årsmøde. Her får du fællesskab for fuld udblæsning. Sammen med op mod 100 pædagogstuderende fra resten af landet kan du være med til at bestemme PLS’ politik og fokusområder for det kommende år. Det bliver en weekend, hvor pædagoguddannelsens kvalitet bliver omdrejningspunkt, en weekend med faglig og politisk debat, standupcomedy, paneldebat, fest og farver. Tag dine medstuderende under armen, og tilmeld dig årsmødet på pls.dk/pls2016
Til sidst vil jeg endnu engang byde dig velkommen til pædagoguddannelsen, og velkommen i Pædagogstuderendes Landssammenslutning. Husk, at sammen står vi stærkest.