Søg Alle årgange Facebook BUPL.dk
År: 2012 Nr.: 05
Kvindernes kampdag: I undertal
Mænd er en mangelvare i danske daginstitutioner. Kun 15 procent af pædagogerne er mænd. Men hvad betyder det, når der er flere af det andet køn på ens arbejdsplads? Gør det en forskel for pædagogikken?
I anledning af Kvindernes Internationale Kampdag den 8. marts har vi spurgt en mandlig og en kvindelig pædagog om deres erfaringer med at arbejde sammen med mange kolleger af det modsatte køn.
Af: Laura Philbert
8. marts
Kvindernes Internationale Kampdag blev indstiftet i 1910, og i 1977 vedtog FN en resolution som anbefaler fejring af en international kvindedag.
Datoen den 8. marts blev endeligt fastlagt på det kommunistiske 3. internationales møde i 1921. Op gennem 1920’erne og 1930’erne blev dagen mest markeret som en socialistisk kvindedag, hvor de borgerlige kvindebevægelser ikke deltog. Efter 2. verdenskrig fulgte nogle stille år, hvor dagen ikke blev markeret, men i 1974 genoptog kvindebevægelsen og Rødstrømpe­bevægelsen traditionen. Dagen blev anerkendt af FN som Den Internationale Kvindedag i anledning af Det Internationale Kvindeår i 1975.
Kilde: Wikipedia