Søg Alle årgange Facebook BUPL.dk
År: 2016 Nr.: 18 Børn&Unge som e-paper
Palle var pædagog for de yngste
I en rørende video, der skal lokke flere mænd til pædagogfaget, genså pædagog Palle Juul Hansen tv-journalisten Thomas Skov - et af de 1.000 børn, som han har kendt som pædagog.
Af: Trine Vinther Larsen
»Kan du huske mig,« spørger den i dag 30-årige tv-journalist Thomas Skov, da han i en kampagnevideo fra Ligestillingsministeriet bliver sat i stævne med sin børnehavepædagog Palle Juul Hansen.
»Dig glemmer jeg da ikke,« svarer pædagogen, som fra sine 36 år som pædagog stadig husker op mod 1.000 børn.
Thomas Skov var et af ca. 600 børn, som Palle Juul Hansen havde et nært forhold til. Og det var gensidigt.
»Han var en slags far for mig i dagtimerne,« fortæller Thomas Skov.
I dag er Palle Juul Hansen pensioneret, og når han ser tilbage på sit karriereforløb, der startede i 1971 i Røde Kors Børnehave i Herning og endte i 2007 på et senere tilknyttet fritidshjem, ville han ikke have valgt anderledes.
»Jeg var den eneste mand i børnehaven, men jeg har aldrig fortrudt, at jeg arbejdede på en kvindedomineret arbejdsplads. Det var det jo også dengang,« siger Palle Juul Hansen.
Ministeriets kampagnevideo skal lokke flere mandlige pædagoger til at vælge småbørnsområdet, og Palle Juul Hansen synes, idéen er god.
»Det skal være et spejl af samfundet. Mænd kan bidrage med værksteder, tumlelege og fodbold. Det kan kvindelige pædagoger også, men de har generelt lidt blødere værdier,« siger han.
Institutionen havde mange både piger og drenge, der boede alene med deres mor.
»Alene af den grund har jeg som mand været med til at lære dem det andet køn at kende,« siger Palle Juul Hansen, der gerne anbefaler småbørnsområdet til sine mandlige fagfæller.
»De vil ikke fortryde det. Børnene er så åbne og glade, og den tidlige udvikling er jo grundstenen,« siger han.
Han blev meget rørt over gensynet med Thomas Skov og over den betydning, han har haft for hans liv.
»Men jeg tænkte også, at hvis ikke han stopper med at rose, så begynder jeg snart at vande høns,« siger Palle Juul Hansen.