Søg Alle årgange Facebook BUPL.dk
År: 2013 Nr.: 22
TEMA. 2013 TUR/RETUR: Louise kom ind i varmen
Louise Krüger Nielsen fra Aarhus fik endelig fast job som pædagog i en børnehave. Først bagefter mærkede hun, hvor stressende det havde været at gå fra vikariat til vikariat og fra jobsamtale til jobsamtale.
Af: Vibeke Bye Jensen
Pludselig var der hul igennem til et fast job. Louise Krüger Nielsen fik, lige inden hendes vikariat i en børnehave stoppede, tilbudt en midlertidig stilling på deltid. Kort efter fik hun en fast stilling på den stue, hvor hun var vikar.
Så tre år efter at hun blev pædagog, 75 ansøgninger og mange jobsamtaler senere, var der gevinst.
»Jeg havde hele tiden min telefon på lyd for ikke at misse, hvis nogen ringede. De ringede så fra børnehaven, hvor jeg var ansat til midten af december, og sagde, at de havde fået lov til at fastansætte mig som den tredje pædagog på stuen,« fortæller Louise Krüger Nielsen.
Der er ikke noget galt med jobbet, men det er kun på 31 timer om ugen, og Louise Krüger Nielsen vil gerne have 37 timer på et tidspunkt. Men indtil videre er hun fuldt beskæftiget med at finde sig til rette med mere ansvar og følelsen af, at hun nu har mere at skulle have sagt.
»Det er rart, at mine meninger nu bliver hørt på en helt anden måde,« siger hun.

Stressende. Det har givet mere ro i Louise Krüger Nielsens liv at have fået et fast job. Hun synes, at det var meget hårdt at være på evig jobjagt, også meget hårdere, end hun selv havde fornemmet, mens det stod på. Først bagefter er det gået op for hende, hvor stressende hele situationen har været.
»Det har fyldt mere, end jeg troede, ikke at vide, hvad jeg skulle i fremtiden. Og så det, at man hele tiden skal vise det bedste af sig selv i ansøgninger og til jobsamtaler, samtidig med at man er sårbar og skrøbelig på grund af uvisheden. Jeg har nok søgt 50 stillinger i det år, jeg var periodevis ledig, og så har jeg været til en del jobsamtaler, som ikke gav et job. Det bliver man jo også ked af hver gang,« siger hun.
Det bedste ved at være pædagog er at kunne arbejde med relationer og at være kreativ, mener Louise Krüger Nielsen.
»Jeg går meget op i at arbejde med at føre børn sammen i legerelationer, så de føler, at de er med i fællesskabet og får venner, hvis de ikke selv er så gode til at skabe forbindelse til andre børn. Desuden er jeg meget kreativ og kan lide at udfordre både børnene og mig selv med kreative aktiviteter,« fortæller hun.