Søg Alle årgange Facebook BUPL.dk
År: 2018 Nr.: 11 Børn&Unge som e-paper
TEMA. Marie-Louise fik sit drømmejob inden eksamen
Pædagog Marie-Louise Hybers Mortensen blev positivt ramt af babyboomet. Hun fik drømmejobbet, inden hun var færdig med sin uddannelse.
Af: Mikkel Kamp
Den 21. juni spillede det danske herrelandshold i fodbold 1-1 mod Australien i en langtfra fantastisk VM-kamp. Samme dag i Aabybro nordvest for Aalborg skulle Marie-Louise Hybers Mortensen også præstere. Selvom pædagoguddannelsen endnu ikke var helt i hus, sad hun til samtale i Børnehaven Skipper Clement.
Mens landsholdet var på vej ud, var Marie-Louise inde i varmen. Hun fik jobbet, så hun i dag er den ene af to stuepædagoger hos Bjørneungerne, der er tre til fire år.
Dermed kom hun tilbage til et af sine praktiksteder og har indledt sin pædagogkarriere præcis sådan, som hun ønskede.
»Jeg vidste, at jeg gerne ville være hos Skipper Clement. Jeg havde en god praktik og synes, at jeg passer godt ind i institutionen,« siger hun.
Marie-Louise er 30 år. Hun har tidligere uddannet sig til fysioterapeut og har arbejdet i faget i omkring et halvt år. Hun har dog hele tiden gerne villet arbejde med børn. Da det ikke lykkedes hende at få job som fysioterapeut, hvor hun havde med børn at gøre, tog hun konsekvensen og søgte ind på pædagoguddannelsen på UCN i Aalborg.
Under studiet var hendes specialisering dagtilbud, og det har vist sig at være god investering, for babyboomet rammer også Jammerbugt Kommune, som Aabybro ligger i. Næste år får kommunen 36 flere helt små børn end i år, forudser Danmarks Statistik.
I nabokommuner som Aalborg og Brønderslev er der samme tendens: Flere børn og gode muligheder for at få et pædagogjob.

Godt at tjene penge. På uddannelsen var Marie-Louise i praktik i en børne­haveklasse, i en børnehave og i vuggestueafdelingen i Skipper Clement.
Det sidste er en fordel, for det betyder, at hun på forhånd kendte nogle af de børn, hun nu har i børnehaven. At hun har fået job på en tidligere praktikplads, betragter hun som et skulderklap.
»De kender mig på forhånd, og det må betyde, at jeg har gjort noget rigtigt, da jeg var i praktik,« siger hun og glæder sig i det hele taget over, at hun fik job så hurtigt.
»Jeg har tidligere som fysioterapeut været på dagpenge, og det er meget rarere, når man ved, at man har et job en måned senere. I det hele taget er det dejligt at bruge sin uddannelse, og efter to uddannelser på SU er det godt at tjene nogle penge,« siger hun.
Marie-Louise har kun været i Børnehaven Skipper Clement som uddannet pædagog i få uger og er stadig i gang med at finde ud af, hvordan tingene skal køre sammen med kollegerne på stuen. Institutionen har dog levet op til hendes forventninger, som var hovedårsagen til at vælge netop denne arbejdsplads.
»De er fagligt stærke og sætter en ære i at have en høj faglighed. Der er mange aktiviteter for børnene, så jeg føler, at der sker noget,« siger hun og peger på, at det sociale også er afgørende for hende.
»Jeg er et socialt menneske, og jeg ved, at personalesammensætningen er god. Der er en god stemning, og jeg vil for eksempel ikke have problemer med at sige til ledelsen, hvis der er noget, jeg synes, der er uoverskueligt,« fortæller hun.

Takkede nej. Nogle dage efter at Marie-Louise i juni havde fået at vide, at jobbet var i hus, blev hun færdig med sin uddannelse. Det betød, at hendes SU stoppede, og derfor fik hun dagpenge, indtil hun begyndte i Børnehaven Skipper Clement
6. august.
Får man dagpenge, skal man leve op til reglerne om at sende to ansøgninger om ugen – også selvom man har et job på hånden. Så det gjorde hun.
»Jeg sendte den samme standardansøgning til alle, og jeg blev kaldt til samtale i en anden børnehave. Jeg takkede pænt nej, for det var bedre, at de ikke brugte tid på mig, og at en anden kunne komme til samtalen. Det kunne jo være, at en af mine studiekammerater kunne få jobbet,« siger hun.