Søg Alle årgange Facebook BUPL.dk
År: 2017 Nr.: 18 Børn&Unge som e-paper
LEDER. Vær stolt og stå op for vores sag
Stå op for dit fag hver eneste dag. Vær stolt af din uddannelse og det store arbejde, du og dine kolleger, imod alle odds, udfører hver eneste dag
Af: Elisa Bergmann
BUPL’s formål er at fremme de bedst mulige betingelser for pædagogerne og udøvelsen af pædagogprofessionen’. Sådan lyder § 2 i BUPL’s love om fagforeningens formål. 
Missionen er klar, men ligesom i skak og stratego er der mange træk og flere veje til at nå i mål. Vi skal vinde så mange små slag som muligt, uanset om det handler om at arbejde for en bedre pædagoguddannelse, bedre normeringer, større pædagogandel eller gode overenskomster. 
Skal vi lykkes med at få anerkendelse, respekt og højere løn, kræver det et stærkt fællesskab. At vi står sammen. At vi har tillid til hinanden. Og at vi alle hver især løfter vores del af opgaven.
Men det er lettere sagt end gjort. For hvad er den enkeltes opgave i det store fællesskab? Hvad kan Malene og Troels, der arbejder på Muslingestuen, gøre? Og har den enkeltes indsats overhovedet betydning for, hvordan vi skaber bedre løn- og arbejdsvilkår?
Mit svar er et rungende JA! Det er kun, hvis vi i fagforeningen er bevidste om, at alles bidrag – store som små – betyder noget, at vi kan vinde de små slag på vejen mod målet. 
Men det kan være svært for den enkelte at finde ud af, hvad han eller hun kan gøre. Jeg synes, at svaret ligger lige for: Stå op for dit fag hver eneste dag. Vær stolt af din uddannelse og det store arbejde, du og dine kolleger, imod alle odds, udfører hver eneste dag. Tal om dit fag. Diskuter betydningen med kolleger, lederen, naboer, venner og familie. Fortæl, hvad der skal til, gerne ned i detaljen, for at du kan gøre en forskel for de mennesker, du arbejder med og har ansvaret for.
Spørg hinanden, hvad der skal til, for at I kan blive bedre til at stå sammen på arbejdspladsen. Lad være med at give køb på frokostpausen eller tillæg. Brug de indflydelsesveje, der er – for eksempel AMR, TR og MED. Giv aldrig op!
Først og fremmest er det vigtigt at deltage i debatten overalt, hvor det er muligt. Slå fast, at pædagogers arbejde betyder noget.
Vi skal være stolte pædagoger. Så stolte, at vi praler af det.