Søg Alle årgange Facebook BUPL.dk
År: 2011 Nr.: 08
Visitation som vinden blæser
I den ene kommune er Sofie et specialbarn, i den anden er hun ikke. Sofies mor undrer sig.
Af: Signe Strandby Nielsen
Formanden for forældrebestyrelsen i specialbørnehaven Solsikken i Nykøbing Falster, Anne Ulrich Nordmark Petersen, har en datter i to kasser. Den seksårige multihandicappede Sofie er nemlig blevet puttet i to forskellige lovkasser af to forskellige kommuner.
Forældreformanden bor i Lolland Kommune, der har valgt at betale for datterens kørsel og ikke har opkrævet forældrebetaling for hendes dagtilbud. Det ser Anne Ulrich Nordmark Petersen som en tilkendegivelse, af, at Lolland Kommune opfatter Sofie som et barn under serviceloven. Derfor skurrer det i hendes ører, at Guldborgsund Kommune har omdannet hendes børnehave fra at høre under serviceloven til at høre under dagtilbudsloven.
Stig Hjaltalin, formand for foreningen Specialbørnehaver i Danmark og leder af specialbørnehaven Troldemosen i Gentofte, fortæller, at visiteringen foregår meget forskelligt i kommunerne.
"Det er voldsomt uhensigtsmæssigt, og jeg nægter at tro på, at de faglige vurderinger kan være så forskellige. Jeg vil påstå, at der også ligger nogle økonomiske overvejelser bag, når to kommuner kommer til forskellige afgørelser om det samme barn," siger Stig Hjaltalin.