Søg Alle årgange Facebook BUPL.dk
År: 2017 Nr.: 14 Børn&Unge som e-paper
Pædagogstuderende tvinges på sommerferie
Af: Trine Vinther Larsen
Sommeren var økonomisk hård for mange pædagogstuderende, der i stor stil tvinges på ferie i deres praktik. Det sker på grund af få børn i institutionerne og ferielukninger af skoler.
Ifølge en undersøgelse fra Pædagogstuderendes Landssammenslutning (PLS) har 34 procent af de studerende oplevet at blive pålagt selvbetalt ferie i praktikken. Hen over sommeren har PLS hørt fra flere frustrerede studerende, der fortæller om både økonomiske og læringsmæssige konsekvenser: Udover løn mister de studerende nemlig også muligheden for at arbejde med deres kompetencemål i op til 7 uger af praktikkens 26 uger. Det har PLS set eksempler på.
»Derfor arbejder vi for at få praktikkerne rykket til en tidligere placering med start i februar og august – efter juleferie og skolestart. Derudover ønsker vi i den kommende overenskomst, at de studerende får mulighed for tre ugers ferie med løn,« siger faglig sekretær Ditte Gammeltoft.
PLS har gjort uddannelsesminister Søren Pind (V) opmærksom på problemet og venter på svar fra ham. Problemet med tvungen ferie opleves også i efterårsferien, vinterferien og ved helligdage.