Søg Alle årgange Facebook BUPL.dk
År: 2013 Nr.: 22
TEMA. 2013 TUR/RETUR: Hotte ord fra 2013
Ordene er måske ikke nye, men i 2013 blev vi meget mere fortrolige med dem. Se hvilke ord det er, og læs, hvorfor vi har lært dem særlig godt at kende.
Af: Vibeke Bye Jensen
Trivsel
Børns trivsel er ’det nye sort’. Trivsel overtrumfer anerkendende tilgang og ’leg og læring’, når pædagoger, forskere og børneminister Anette Vilhelmsen taler om, hvad der er vigtigt i den pædagogiske praksis. Børn&Unge skriver om pædagoger som trivselsagenter.

Skolepædagoger
I forbindelse med folkeskolereformen kommer der fokus på de pædagoger, der arbejder i skolen. Skole­pædagogerne bliver nævnt i reformen som vigtige for, at den længere skoledag har en mindre undervisningspræget form.

Udfaldstruet
Ordet kommer på alles læber i 2012, da dagpengereformen reducerer ledighedsperioden fra fire til to år. Men i år ser vi for alvor konsekvenserne, da flere ledige falder ud af dagpengesystemet og endnu flere er truet af ’udfald’.

Løntjek
Din lønseddel kan være forkert. Lad os tjekke den. BUPL sætter fokus på, at fagforeningen kan hjælpe pædagogerne med at få tjekket deres indplacering og tillæg og dermed, om de får den rigtige løn. Der bliver fundet mange fejl, og nogle får flere tusind kroner efterbetalt.

Øv-dage
Det vækker røre, da Landsforeningen for Socialpædagoger bekræfter, at københavnske pædagogers høje sygefravær skyldes såkaldte øv-dage, hvor pædagogerne bare ringer og siger ’øv’, hvis de ikke mener sig i stand til at arbejde. BUPL anerkender ikke begrebet.