Søg Alle årgange Facebook BUPL.dk
År: 2013 Nr.: 19
Nyheder. Pædagogernes pension samles
Pædagogernes pensionskasse samler alle pensioner i en pakke. 28.000 medlemmer får en ny pensionsordning ved årsskiftet.
Af: Steffen Hagemann
PBU, Pædagogernes Pensionskasse, rydder op i alle de mange pensionsordninger, som selskabet administrerer. Fra 1. januar vil PBU kun tilbyde én pensionsordning, den såkaldte pensionspakke. Dermed skal 28.000 af pensionskassens godt 100.000 medlemmer flyttes til pensions­pakken. De 28.000 medlemmer fordeler sig på 18 forskellige kombinationer af pensionsopsparinger. For alle medlemmer justeres forsikringsdækninger. Samtidig tages der i pensionerne højde for, at pædagogerne lever længere.  Men det bliver en fordel for alle, når der kun er en pensionsopsparing at administrere, mener medlemschef i PBU Lene Mortensen.
»Det er dyrt at administrere, når medlemmerne er fordelt på så mange ordninger. At medlemmerne får den samme pensionsordning, vil reducere de penge, vi skal bruge på at administrere den. Vi vil kunne sætte omkostningerne til administration ned med 10-20 procent fra 1. januar,« siger Lene Mortensen.
Lavere administrationsomkostninger betyder højere pensioner til pædagogerne. De penge, der ikke skal bruges på pension, kan i stedet gå til at sikre pædagoger en lidt mere gylden alderdom.
»Vores mål er at sikre medlemmerne højst mulige pensioner, samtidig med at de får gode forsikringer ved sygdom og dødsfald,« siger Lene Mortensen.
Pensionsordninger er langt fra yndlingslæsning hos alle danskere. Mange har svært ved at forstå deres pensionsordning. Derfor har det været vigtigt for PBU at skabe en enkel og gennemskuelig ordning.
»Det er vigtigt, at man nemt kan finde ud af, hvor mange penge der kommer til udbetaling, når man går på pension, hvis man bliver syg, eller når man dør,« siger hun.
Alle medlemmer af PBU, der ikke er gået på pension, og dem, der allerede er på pensionspakken, vil i løbet af november modtage et brev, hvori det fremgår, hvad ændringerne vil betyde for den enkeltes pension.