Søg Alle årgange Facebook BUPL.dk
År: 2009 Nr.: 35
Slip fortællingen løs: Del erfaringer med andre pædagoger
Børn&Unges nye tiltag, 'Slip fortællingen løs', giver BUPL's medlemmer
mulighed for at dele erfaringer og historier fra arbejdslivet med hinanden.
Af: Jesper Nørby
Her i december har Børn&Unge lanceret 'Slip fortællingen løs' på hjemmesiden www.boernogunge.dk. Formålet er at give BUPL's medlemmer en ny platform, som de kan bruge til at dele ud af deres erfaringer fra arbejdslivet.
Både pædagoger og studerende kan indsende deres fortællinger. Kravet er, at historierne skal være fagligt relevante for pædagogfaget. Det er samtidig en betingelse, at der ikke er tale om skjult reklame for produkter og/eller konsulenter.
Har I haft et kreativt forløb i jeres institution, og som kan inspirere andre, har I gjort jer erfaringer med en pædagogisk metode, som andre pædagoger kan få gavn af, eller har I noget helt tredje på hjertet, så får I nu muligheden for at fortælle landets øvrige pædagoger om det.

Fyringsrunde og frirum. Flere BUPL-medlemmer har allerede delt deres historier på 'Slip fortællingen løs'. En af dem er Vibeke Traulsen fra Nyborg, som mærkede, hvordan kommunale nedskæringer og prikkerunder i daginstitutionerne udhulede normeringerne og stjal tiden fra børnene. I sidste ende kom både indenrigs- og socialministeren og lokalpolitikerne på besøg i institutionen, så pædagogerne kunne dele deres budskab med magthaverne.
En anden historie stammer fra Slagelse, hvor pædagog Alice Barcelli gik på nedsat tid og brugte det som en anledning til at skabe et kreativt frirum for børnene i Antvorskov børnehave. Du kan læse disse og andre historier samt indsende din egen fortælling til 'Slip fortællingen løs', som kan findes på Børn&Unges hjemmeside.

Fortæl selv din historie
Har du en historie, du vil dele med andre BUPL-medlemmer, skal du sende historien, helst som et Word-dokument, samt eventuelle billed-, lyd-, og/eller multimediefiler til: fortaelling@bupl.dk.
Indsendte historier og artikler skal have en navngivet eller tydeligt specificeret afsender samt overholde BUPL's retningslinjer for debat. Dem finder du på: www.bupl.dk.
Når du indsender materiale til 'Slip Fortællingen Løs', giver du samtidig dit samtykke til, at BUPL må offentliggøre materialet i den sammenhæng og via de medier, BUPL ønsker. Redaktionen forbeholder sig desuden ret til at redigere i det indsendte.
Hvis du indsender billeder med børn fra din institution, skal du sikre, at der er givet tilladelse til, at billederne offentliggøres på vores hjemmeside.