Søg Alle årgange Facebook BUPL.dk
År: 2013 Nr.: 08
Folkeskolereform: En uforbeholden undskyldning fra kommunen
Pædagogerne i Herlev får undskyldning for at være blevet holdt ude af forhandlingerne om skolen. Fremover er de inde.
Af: Steffen Hagemann
Pædagogerne kom ikke rigtig med på vognen, da Herlev Kommune i januar tog forskud på den kommende folkeskolereform og indgik en aftale om en udvidet skoledag med lærerne.
Konsekvensen var, at pædagogerne i SFO’erne skulle holde for med besparelser svarende til 9-10 stillinger, som skulle finansiere den længere skoledag. Samtidig blev pædagogerne holdt ude af forhandlingerne om en udvidet skoledag.
Det skabte stor frustration blandt pædagogerne, og sagen havnede i flere medier. Derefter fandt kommunen et engangsbeløb, der kunne udskyde fyringer et år. Men nu har Herlev Kommune genåbnet budgettet. Der var udsigt til et underskud på 19 milli­oner kroner i år på grund af øgede udgifter til kontanthjælp og seniorjob, og væk var det engangsbeløb, som skulle udskyde fyringer.
Er pædagogerne nu slået tilbage til start? Nej, ikke helt, fortæller formanden for BUPL Storkøbenhavn, Michael Egelund.
»I forhandlingsforløbet har vi fået reduceret besparelserne fra 9-10 til 5-6 pædagoger. Og vi har fået en aftale, der matcher lærernes,« siger han.
Men kommunen havde mere med til forhandlingerne.
»Vi har fået en uforbeholden undskyldning fra Herlev Kommune for, at de ikke har forhandlet parallelt med os. Og vi har fået garanti for, at der bliver forhandlinger parallelt eller sammen med lærerne, når vi skal indgå en ny aftale om pædagogernes tilstedeværelse i undervisningen,« siger Michael Egelund.
Han kan også kan glæde sig over, at pædagogerne har fået sæde i ’pædagogisk forum’, hvor deltagerne skal udvikle idéer til den lokale version af folkeskolereformen.