Søg Alle årgange Facebook BUPL.dk
År: 2014 Nr.: 17
Danmarkskort på bupl.dk
Sparer din kommune også?
Mange kommuner sparer på børnene. Normeringerne er historisk ringe, mener BUPL.
Af: Steffen Hagemann
Igen rammer det dagtilbuddene, når kommunerne svinger sparekniven for at få budgetterne til at hænge sammen. Næsten halvdelen af landets kommuner regner med nedskæringer på børneområdet, viser BUPL’s kortlægning af kommunernes budgetplaner for 2015. Kun ni kommuner planlægger at tilføre dagtilbuddene flere penge, viser opgørelsen ved redaktionens slutning mandag den 29. september.
Samlet lægger kommunerne op til besparelser på over 100 millioner kroner på dagtilbudsområdet, selv når der er taget højde for det faldende børnetal.
BUPL- formand Henning Pedersen er vred over spareplanerne.
»Det er ved at udvikle sig til en mindre katastrofe, at kommunerne nu igen begynder at skære ned på børneområdet. Normeringerne i vuggestuer og børnehaver er nærmest historisk ringe,« siger han.
Derfor er der brug for minimumsnormeringer, mener BUPL. Det synspunkt har indtil nu kun vundet gehør hos Enhedslisten og SF, men nu kan også Radikale Venstre se behovet. Regeringspartiet har på sit landsmøde netop vedtaget at arbejde for minimumsnormeringer, men partiets folketingsgruppe er dog ikke tvunget til at følge baglandets resolution.
Budgetterne skal være endeligt vedtaget den 15. oktober.

Se kortet her: bupl.dk