Søg Alle årgange Facebook BUPL.dk
År: 2015 Nr.: 05 Børn&Unge som e-paper
SF kræver bedre normeringer. Vigtigt med flere pædagoger
SF vil afsætte to milliarder kroner til børneområdet i næste valgperiode. Det vil give mulighed for at ansætte 5.000 flere pædagoger. BUPL glæder sig over udspillet.
Af: Vibeke Bye Jensen
Står det til SF’s formand, Pia Olsen Dyhr, vil den ideelle daginstitution i fremtiden have en pædagog til tre børn i vuggestuen og en pædagog til seks børn i børnehaven. Kravet om to milliarder over fire år til bedre normeringer, er altafgørende for SF i forhandlingerne om den børne­pakke, som regeringen spiller ud med i løbet af foråret.
»For at SF er med i en børnepakke med regeringen, er det helt afgørende for os, at der kommer flere voksne ude i vores daginstitutioner,« siger Pia Olsen Dyhr til dr.dk.
De to milliarder kroner i næste valgperiode vil give kommunerne mulighed for at ansætte 5.000 medarbejdere i daginstitutionerne. Men Pia Olsen Dyhr vil ikke sætte et præcist antal på som et minimum for, at SF støtter en børnepakke.
BUPL’s formand, Elisa Bergmann glæder sig over udspillet.
»Børneområdet har omsider fået den politiske opmærksomhed fra Christiansborg, som det fortjener. Kommunerne har de seneste år sparet massivt på børneområdet, så der er hårdt brug for flere midler til bedre normeringer. Jeg er meget glad for SF’s udspil og håber, at flere partier vil følge trop,« siger Elisa Bergmann.
Hvis man måler normeringer i daginstitutionerne i 2013 op imod niveauet i 2009, så mangler der 4.400 pædagoger. SF’s udspil vil altså sikre, at kvaliteten i daginstitutionerne
bliver genoprettet.
Regeringspartiet Socialdemokraterne er til gengæld ikke så begejstrede for SF’s udspil. Bedre normeringer står ikke øverst på partiets prioriteringsliste lige nu, siger partiets socialordfører Pernille Rosenkrantz Theil til DR.