Søg Alle årgange Facebook BUPL.dk
År: 2013 Nr.: 20
Løntjek med succes. Dorte fik 60.000 kroner efterbetalt
Ancienniteten passede ikke med den faktiske erfaring.
Så Dorte Skodborg Hansen havde 60.000 kroner til gode, viste BUPL’s løntjek.
Af: Steffen Hagemann
I det sydjyske bliver pædagogernes lønsedler nu tjekket. Efter en overvældende succes med løntjek i 2010 har BUPL Sydjylland nemlig besluttet at gennemføre løntjek i alle fagforeningens kommuner hvert andet år.
Der ventede en glædelig overraskelse for pædagog Dorte Skodborg Hansen, da BUPL Sydjylland lagde vejen forbi den integrerede institution Pelikanen i Fredericia for at tjekke lønsedler.
»Fordi jeg har haft arbejde i flere forskellige kommuner, var jeg ikke indplaceret, hvor jeg skulle være,« siger Dorte Skodborg Hansen.
Hendes anciennitet på lønsedlen passede ikke med den anciennitet, hun i virkeligheden havde. Og det kan hurtigt løbe op, når lønnen ikke passer og skal efterreguleres.
For Dorte Skodborg Hansen betød det, at hun havde 59.959,08 kroner til gode, inklusive pension.

Sagde det selv. Dorte Skodborg Hansen blev uddannet pædagog i Aarhus i 1999 og fik først arbejde i den jyske hovedstad. I 2000 fik hun arbejde i Silkeborg, og i 2005 fik hun arbejde i Fredericia, hvor hun oprindeligt kommer fra. Her begyndte hun som støttepædagog, hvorefter hun fik arbejde i daginstitutionen Pelikanen.
»Jeg gjorde faktisk opmærksom på min anciennitet, da jeg blev ansat i Fredericia kommune, men der blev jeg åbenbart ikke indplaceret rigtigt,« siger hun.
Men dengang var hun ikke opmærksom på fejlen.
»Jeg kunne ikke umiddelbart gennemskue, at jeg manglede noget, så jeg er taknemmelig for, at andre kunne se det,« siger hun.
Dorte Skodborg Hansen er ikke typen, der ’arkiverer’ lønsedlen uden at kigge på den. Hun tjekker den faktisk hver måned.
»For jeg er praktikvejleder, og der følger nogle tillæg med, når jeg har en studerende,« forklarer hun. Men det er ikke altid, at hun har studerende, så derfor er det heller ikke altid, at tillægget skal stå på lønsedlen.
Dorte Skodborg Hansen er bestemt ikke sur på Fredericia Kommune over, at de ikke kunne holde styr på hendes løn.
»Jeg ved godt, der er forskellige systemer i forskellige byer, så jeg kan godt forstå, at der kan ske svipsere. Men det er svært gennemskueligt som ansat at finde frem til, hvad man skal have,« tilføjer hun.

BUPL Sydjylland finder fejl for millioner
I 2010 fandt BUPL Sydjylland samlet set fejl for knap 5 millioner kroner, da de gennemgik pædagogernes lønsedler. Alene i Kolding Kommune fandt BUPL Sydjylland under besøg på de pædagogiske arbejdspladser lønfejl for 1,5 millioner kroner. I Fredericia Kommune fandt man fejl for 570.000 kroner, inklusive de 60.000 kroner, som Dorte Skodborg Hansen havde til gode.
Ved fagforeningens andet løntjek, der har været i gang siden foråret 2013, er der i Kolding Kommune allerede fundet nye fejl for 390.000 kroner.

Hold særligt øje med
1. Grundlønnen
Er du placeret på det rigtige løntrin, fx i forhold til din anciennitet?
2. Tillæg
Får du tillæg for de tillægsgivende funktioner, som du eventuelt har? Og i de rigtige perioder?
3. Pension
Det skal fremgå, hvor meget der indbetales i pension. Er pensionsprocenten den rigtige?
Kilde: erduok.dk