Søg Alle årgange Facebook BUPL.dk
År: 2010 Nr.: 27
Pædagog kåret som superleder
Pædagog Lillian Gregersen fra Roskilde er en af de tre kommunale ledere, som løber med årets kommunale lederpris.
Af: Lene Søborg
Pædagog og børnehaveleder Lillian Gregersen fra Vognmandsparkens Børnehave i Roskilde kan nu skrive 'en af landets bedste kommunale ledere' på sit visitkort.
Hun er den ene af tre kommunale ledere, der har vundet årets kommunale lederpris på 50.000. De to andre vindere er Flemming Hansen, chef for Sundhedsforvaltningen i Rebild Kommune, og Pernille Madsen, jobcenterchef i Helsingør Kommune.
Lillian Gregersen får sin lederpris i kategorien 'bedste leder af en kommunal organisation'.
Dommerpanelets begrundelse for at give hende prisen lyder:
'Lillian er en leder, der i høj grad er til stede på sin arbejdsplads og i forhold til børnene. Det gælder også synliggørelsen af børnehaven og børnehavens værdier. Hun praktiserer sit lederskab med udgangspunkt i at være børnenes leder, og hun har blandt andet skabt resultater via et projekt om, hvordan man håndterer skældud i relationen mellem børn og voksne'.
Konsortiet bag Den Kommunale Lederpris har i de seneste måneder gennemgået indstillingerne af 330 kommunale ledere fra hele landet.
De er kommet fra både borgere, andre kommunale ledere og medarbejdere. Konsortiet bag lederprisen består af IDA, DJØF, TL, HK Kommunal, BUPL, Dansk Socialrådgiverforening, SL, DSR, FOA, Skolelederne, Kommunaldirektørforeningen og COK.
Professor ved Syddansk Universitet Kurt Klaudi Klausen, som sidder i dommerpanelet, sagde i sin tale ved prisoverrækkelsen, at de mange indstillinger til prisen er en indikation af, hvor mange forbilledlige ledere vi har i det offentlige. Den kommunale leder skal udfylde mange forskellige lederroller og leve op til forskelligartede krav, forklarede han. Og dette har været en vigtig pointe i dommerpanelets udvælgelse af de tre vindere, sagde han.