Søg Alle årgange Facebook BUPL.dk
År: 2012 Nr.: 13
Kontingent: Lidt billigere og mere solidarisk
Der er lagt op til ændringer i BUPL’s kontingent, der skal fastfryses på 504 kroner. Dimittender får en måneds gratis kontingent, arbejdsløse skal kun betale halv pris, mens pensionister skal til at betale kontingent.
Af: Steffen Hagemann
BUPL vil indføre et ’skattestop’ på kontingentet. Fremover må det ikke blive dyrere at være medlem af BUPL. Sådan lyder forslaget til en ny kontingentstruktur for BUPL, som kongressen skal tage stilling til i november.
»Vi ved godt, at mange medlemmer oplever, at deres købekraft falder. Derfor bremser vi op nu,« siger BUPL’s hovedkasserer, Lasse Bjerg Jørgensen.
Planen er, at kontingentet skal fastfryses på 504 kroner.

Mere solidaritet. Den nye kontingentstruktur skal også være mere solidarisk med de arbejdsløse og de nyuddannede, fremhæver hovedkassereren.
»Arbejdsløsheden stiger desværre. Og vi kan se, at folk ikke har råd til at være medlem af både fagforening og a-kasse, og det tager vi til efterretning, for vi vil gerne have, at de arbejdsløse bliver hos os,« siger Lasse Bjerg Jørgensen.
Derfor er planene, at de arbejdsløse fremover kun skal betale halvt kontingent for at være medlem af BUPL.
De nyuddannede pædagoger skal også have en økonomisk håndsrækning. Den første måneds medlemskab skal være gratis for alle dimittender. Medlemmer af PLS, de pædagogstuderendes studieorganisation, får i forvejen en måneds kontingentfrihed, når de dimitterer, så de vil faktisk få to måneder gratis med det nye forslag.
»Desværre vælger flere og flere unge ikke at melde sig ind i en fagforening. Vi i BUPL vil gerne give de nyuddannede muligheden for at opleve de mange fordele, det giver at deltage i et professionsfagligt fællesskab,« siger Lasse Bjerg Jørgensen.

Pensionister skal betale. Medlemmerne af BUPL’s pensionistsektion kan også se frem til forandringer. Hidtil har det været gratis at forblive medlem af BUPL, når man har trukket sig tilbage fra arbejdsmarkedet, men det skal der laves om på nu. Der skal indføres et pensionistkontingent på 504 kroner om året, svarende til en måneds kontingent for almindelige medlemmer. Det er planen, at pensionisternes kontingent skal betales i rater.
»Vi vil gerne give pensionisterne status som betalende medlemmer. Det er ikke bare for at få penge i kassen. Det er også for at signalere, at vi har mange aktive pensionister, som bidrager til foreningens liv,« siger Lasse Bjerg Jørgensen.
Men før kontingentændringerne kan træde i kraft, skal de vedtages på BUPL’s kongres i november. Lasse Bjerg Jørgensen forventer, at kongressen vedtager forslaget.
»Det er en helt enig hovedbestyrelse, der bakker op om indstillingen. Så mon ikke også kongressen vil stemme for, at vi får en mere solidarisk kontingentprofil,« siger hovedkassereren.