Søg Alle årgange Facebook BUPL.dk
År: 2019 Nr.: 06 Børn&Unge som e-paper
Du må ikke sylte os, Mai
Af: Steffen Hagemann
Presset fra forældre og pædagoger har gjort indtryk på børne- og socialminister Mai Mercado (K). Den 10. april 2019 havde hun således indkaldt Kvalitetsforum for Dagtilbud (som blandt andet BUPL, Kommunernes Landsforening og forældreorganisationen FOLA er med i) til møde for – som der stod i indkaldelsen – at få et fælles, dækkende billede af den hverdag, børnene møder i daginstitutioner.
BUPL’s formand, Elisa Rimpler, mødte op med friske bud på, hvordan hverdagen ser ud. På BUPL’s facebookside var der nemlig kommet masser af nye fortællinger, som Elisa Rimpler kunne dele med ministeren. Som Rikke Beck Schmidt skrev på Facebook om sit job i børnehaven: ’Alene i dag med 18 børn 14-15.30 (normalt er der 22 børn, men 2 havde fri og 2 blev hentet tidligt). Min kollega havde en fridag og var ikke dækket ind af vikar.’
Elisa Rimpler kom til minister-mødet med den klare besked, at der ikke er brug for en ny undersøgelse af kvaliteten i dagtilbud:
»Vi ligger allerede inde med en masse viden, som Børne- og Socialministeriet kan tage bestik af, og som man relativt hurtigt kan samle ind. Så ministeren vil hurtigt kunne få sig et overblik og ud fra det komme med en plan for en genopretning,« siger hun efter mødet, som hun ikke kan referere fra.
»Men jeg er ikke i tvivl om, at ministeren efter dette møde ved, hvor presserende det er, at der kommer en plan, og at der kommer handling. Det er vigtigt, at ministeren ikke sylter området. Det kan hverken børn, forældre, pædagoger ­eller ledere være tjent med.« siger Elisa Rimpler.