Søg Alle årgange Facebook BUPL.dk
År: 2008 Nr.: 04
Fagforening går på Facebook
BUPL Hovedstaden vil skabe opmærksomhed om pædagogernes løn. Eller mangel på samme.
Af: Trine Vinther Larsen
Mere i løn til pædagoger.Sådan lyder BUPL's ypperste krav ved de kommende overenskomstforhandlinger mellem fagforeningen og Kommunernes Landsforening. Og nu har en lokal fagforening i BUPL taget lønkampen op et utraditionelt sted. Nemlig på internetstedet Facebook.
"Vores overenskomstkrav skal stilles så mange steder som muligt. På Facebook er der masser af aktivitet, og vi kan nå ud til en bredere offentlighed end alene de pædagoger, som er vores medlemmer," siger Torben Kastrup fra BUPL Hovedstaden, som står bag initiativet.
På Facebook har han oprettet sagen "Mere i løn til pædagoger", og initiativet støttes efter bare tre uger online af flere end 3.700 medlemmer. Medlemmerne er unge og gamle. Mænd og kvinder. Pædagoger og stilladsarbejdere. Og der kommer nye til hvert tiende minut.
"Vi oplever en overvældende tilstrømning af nye medlemmer," siger Torben Kastrup, som også tror på initiativets nytteværdi.
"Jo flere, der kan skrive under på den her sag, jo bedre står vi i lønkampen. Det er ingen hemmelighed, at vi synes, at sygeplejerskerne og SOSU'erne er rendt med meget af opmærksomheden. Vi vil gerne rette opmærksomheden mod, at også pædagogerne har berettigede lønkrav. Facebook er blot endnu et element i kampen om opmærksomheden," siger Torben Kastrup.

Medlemmer af Facebook.com kan støtte BUPL Hovedstadens
mærkesag "Mere i løn til pædagoger" på linket: http://apps.facebook.com/causes/view_cause/49773.


Kæmp for topløse piger og imod knive
Alle på Facebook kan oprette en sag at kæmpe for, og alle kan tilmelde sig de forskellige mærkesager. Der er både seriøse og mindre seriøse af slagsen. Her et udpluk:
"Folk der går med knive er idioter!"
"Folk der går med gaffel er endnu større idioter!"
"Help swedish girls go topless to the swimming pool"
"Stop global warming"
"Save Darfur"
"Prevention of Dansk Folkeparti"