Søg Alle årgange Facebook BUPL.dk
År: 2013 Nr.: 19
TEMA. KOMMUNALVALG 2013: S: Det har været hårdt at rette op på økonomien
Socialdemokraternes socialordfører Maja Panduro kan godt forstå, at mange synes, den økonomiske politik er hård.
Af: Steffen Hagemann
Socialdemokraterne er ikke så populære, som de har været blandt pædagoger. Kun hver femte pædagog vil stemme på det traditionelle arbejderparti ved kommunalvalget i år. For fire år siden satte hver tredje pædagog kryds ved liste A.
Maja Panduro, der er socialordfører for Socialdemokraterne, synes ikke særlig godt om vælgerflugten. »Det har været en hård opgave at skulle trække Danmark fri af krisen, rette op på økonomien og rydde op efter det morads, som vi overtog. Og det er der mange, der har kunnet mærke, og jeg kan godt forstå, hvis man synes, det er hårdt,« siger hun. Men regeringen har haft en klar og tydelig profil, selvom der skulle strammes op mange steder, påpeger hun.
»Vi har særligt prioriteret vores børn, blandt andet med de 500 millioner kroner, som skal løfte kvaliteten og sikre flere voksne i daginstitutionerne,« siger Maja Panduro.
Men det er jo kun halvdelen af de 500 millioner kroner, der er endt i daginstitutionerne.
»Vi har sat 500 millioner kroner af i finansloven, fordi de skal bruges til bedre kvalitet i daginstitutionerne og til flere voksne. Det har vi også skrevet ind i aftalen. Vi har også skrevet ind, at vi sammen med Kommunernes Landsforening vil følge op på, hvordan det går med normeringerne,« svarer Maja Panduro.
»Der skal ikke være nogen som helst tvivl om, at vi er optaget af, at vores børn skal have flere dygtige voksne at være sammen med, for vi tror faktisk på, at det kan løfte dem rigtig, rigtig meget,« tilføjer hun.
Hun peger på, at regeringens økonomiske politik allerede næste år vil give plads til 2.000 flere offentligt ansatte i modsætning til Venstres nulvækst i den offentlige sektor. Det vil ifølge Maja Panduro betyde 22 milliarder kroner mindre i den offentlige sektor i 2020 og 33.000 færre offentligt ansatte.
»Det er ikke kun pædagoger, men det er også pædagoger, det vil gå ud over,« siger hun. Hun fremhæver samtidig regeringens indsats i forhold til udsatte børn.
»Der har vi sat ind med overgrebspakken, tilsynsreformen – en lang række tiltag, som skal løfte deres livschancer. Det tror jeg, pædagoger er rigtig optagede af,« siger hun.