Søg Alle årgange Facebook BUPL.dk
År: 2009 Nr.: 29
Børn er vigtige i valgkampen
Ny meningsmåling viser, at børn og ældre er de temaer, vælgerne lægger mest vægt på ved kommunalvalget til november.
Af: Jesper Nørby
Børn og de ældre ligger vælgernes hjerter nærmest, viser en ny meningsmåling foretaget af Megafon for TV2 og Politiken.
De adspurgte har haft mulighed for at vælge tre temaer, som de mener er vigtigst. Mens 46 procent har peget på ældrepleje som et af de tre vigtigste temaer, kommer skolerne og daginstitutionerne lige bagefter. 41 procent har peget på forholdene i skolerne, mens 40 procent mener, at forholdene vedrørende børnepasning er et af de vigtigste temaer.
Valgforsker Johannes Andersen fra Aalborg Universitet er ikke overrasket over resultatet. Men han understreger, at vælgernes hjertesager ikke nødvendigvis får indflydelse på, hvor krydset i sidste ende bliver sat.
"De politiske partier har samme opfattelse som vælgerne: At det er børnene og de ældre, man skal gøre noget for. Derfor er det svært at lave den direkte forbindelse til, at nogen har en sag, de går ind for, og at de derfor stemmer på et bestemt parti," vurderer han.
Johannes Andersen påpeger samtidig, at de politiske partier er nødt til at fokusere på de emner, som vælgerne er interesseret i.
"Hvis politikere for eksempel ikke nævner ældreområdet, vil de få problemer. For så vil folk lægge mærke til det og sige 'ja, de er ikke meget for at gøre noget for de ældre', og det kan muligvis få konsekvenser for valgresultatet," siger han.