Søg Alle årgange Facebook BUPL.dk
År: 2012 Nr.: 21
BUPL KONGRES 2012: Vi har blikket rettet mod
fremtiden
I Nyborg bød formand Henning Pedersen velkommen til BUPL’s 11. ordinære kongres. Mens luften udenfor var iskold, var der lunt indenfor. Temaet var fremtiden, som tegner både spændende, problematisk og udfordrende. Men ét budskab var klart: Der bliver hårdt brug for pædagogernes kompetencer.
Af: Julie Hardbo Larsen Trine Vinther Larsen Steffen Hagemann Vibeke Bye Jensen og Lene Søborg
Hvad er en kongres?
Kongressen er BUPL’s øverste myndighed. På kongressen vedtages love, strategier, udtalelser, økonomien for den kommende kongres­periode. Her vælges også formand, næstformand, kasserer og forretningsudvalgets øvrige medlemmer. Samtidig ser deltagerne tilbage på de år, der er gået mellem kongresserne. BUPL holder kongres hvert andet år. Der kan være et særligt tema på en kongres. I år var det ’Sammen om pædagogernes fremtid’. Der var 230 delegerede. Langt de fleste er valgt på de lokale fagforeningers generalforsamlinger.

Hvad betyder ’kongres’?
En kongres er et større møde, hvor medlemmer af en politisk eller faglig organisation diskuterer aktuelle emner. Det er også et ord for den lovgivende forsamling i USA (senatet og repræsentanternes hus). Ordet kommer fra det latinske ’congressus’, der er en form af ordet congredi, som betyder at samles, komme sammen.
Kilde: Politikens Nudansk ordbog

Læs meget mere om kongressen i de følgende artikler.